- Verden trenger flere sterke kvinner

Amerikansk undertøysgigant lanser ny kampanje med plus size-modell.Det er ingen hemmelighet at det er og har vært mange slanke modeller i motebransjen. Men de siste årene har etterspørselen etter formfulle modeller blitt større, og flere motehus har såkalte «plus-size»-modeller.

I fjor ble vi blant annet kjent med plus size-modellen Tess Holliday, som fikk en gjev modellkontrakt med MiLK Model Management.

Nå har undertøysmerket American Eagle lansert en ny kampanje med den formfulle modellen Barbie Ferriera, som blir hyllet i sosiale medier

- At bildene ikke blir retusjert er veldig viktig for meg. Verden trenger flere sterke kvinner, sier hun i videoen.

Ferriera, som har over 200.000 følgere på Instagram, forteller videre at det er viktig at folk ser kroppen hennes som den faktisk er, og ikke hvordan folks oppfatning av kroppen skal se ut.

Se videoen av Barbie Ferriera øverst i saken! 

Ifølge Buzzfeed har American Eagle fått mye kritikk for å vise tynne modeller. Og i 2014 annonserte de at de ikke skal retusjere modellene sine lengre.

- Vi booket Barbie fordi hun ikke har noe å skjule. Hun er en sterk og vakker kvinne, som omfavner seg selv og sin kropp, sier president for kampanjen, Jen Foyle, Refinery29.

Ifølge Daily Mail skal det bare mangle at flere motehus bruker formfulle kvinner, ettersom 45 prosent av britiske kvinner bruker størrelse 42 og oppover.

Vi har samlet fire plus size-modeller som har tatt verden med storm den siste tiden:
 1. Barbie Ferriera


  Kunne ikke laste instagram  Aktuell som undertøysmodell for amerikanske American Eagle. Fotograf Petra Collins trakk blant annet fram Ferriera i The New York Times, hvor hun omtalte henne som svært innflytelsesrik.


 2. Ashley Graham


  Kunne ikke laste instagram  Ashley Graham var den første plus size-modellen til å lande en avtale med det populære magasinet Sports Illustrated. Hun har også sin egen undertøyskolleksjon, jobbet med store magasiner som blant annet amerikanske Vouge og ble kåret til årets plus size-modell i 2012.


 3. Tess Holliday


  Kunne ikke laste instagram  Tess var en av de mest omtalte plus size-modellene i fjor.

  I tillegg til at den amerikanske modellen var den første kvinnen med sin vekt og høyde som signerte med et prestisjetungt modellbyrå, har hun også jobbet for Vogue Italia, Nylon Magazine, Vanity Fair Italy og People Magazine.


 4. Tara Lynn


  Kunne ikke laste instagram  – Grunnen til at vi har valgt å ha en naken «plus size»-modell på coveret nå, er at juli er den måneden i året hvor folk er mest opptatt av kropp, sa sjefredaktør i ELLE Norge, Signy Fardal til NRK.

  I fjor sommer hadde motemagasinet ELLE valgt å ha amerikanske Tara Lynn på forsiden. «Plus size»-modellen har figurert på forsiden til flere andre blader verden over, og i 2012 var hun også avbildet i norske ELLE, skriver NRK.

  Lynn har vært på forsiden av flere internasjonale magasiner.
Legg til sol_no på SnapChat