TV-påsken for de minste

Klar for masse Astrid Lindgren, Asterix & Obelix, tegnefilmer og helsprø påskemoro? Vi har samlet de beste programmene og TV-filmene for barn gjennom hele påsken. Her får du oversikten!

(upublisert) Opprettet
Påskefri fra skolen betyr lange TV-formiddager for ungene mens mamma og pappa får sove litt lenger enn vanlig. Om du er hjemme eller bortreist kan du glede deg til masse gøyale programmer og filmer på TV. Hurra! Carina og Geir er leder «Påskemorgen» på NRK Super. Klikk på bildet for mer superstoff. (Foto: NRK)

Super påskemorgen

NRK Super-gjengen er allerede god i gang med påsken. Lørdag startet Påskemorgen med Carina Olset (fra «Kråkeklubben») og Geir Ringvold (fra «Dyrevenn»).  Hver eneste morgen fra klokka 07.30 i påsken (frem til 9. april) blir det moro, film, gjester og tullball. For deg som digger MPG jr. kan du glede deg til at finaledeltakerne vil bli avslørt i Påskemorgen, en hver dag. I tillegg kan vi melde om at også TV 2 har barne-TV på morgenkvisten. TV 2 Junior går som vanlig hver dag fra klokka 6.00. Og etter det blir det barnefilm!  

Premierer!

Klokka 10 hver morgen må du få med deg de nye episodene av «Verdens beste SFO» (klikk for å se gamle episoder). Tull og tøys over hele linja, i år også! Ingen påske uten krim. Gjengen i NRK Super har laget sin egen, som du finner på nettsidene deres. Løser du gåten? Ny serie:  Mandag 2. april kl.19.00 starter «Leonardo» på NRK Super, en serie for litt større barn (passer for de mellom 8 og 12 år). Serien handler om Leonardo da Vinci som tenåring.  Her blir det spenning og eventyr!  

Påskens beste barnefilmer

Det går masse bra barnefilmer på TV i påsken, her er tre tips til hver dag.  

Mandag 2. april

Kl. 10:05: Pippi Langstrømpe på rømmen (TV 2)  Tommy og Annika rømmer, men det er jo ikke noe kult uten Pippi så hun blir naturligvis med. Kl. 11.35: Muppets fra verdensrommet (TV 2 Filmkanalen)  Muppeten Gonzo er (kanskje) en alien! Resten av Muppetene er skeptiske, og så blir det tull og fanteri. Kl. 15.00: Asterix & Obelix møter Cæsar (TV 2 Filmkanalen) Asterix og Obelix krangler! Og det får uante konsekvenser for den lille landsbyen og romerriket.  

Tirsdag 3. april

Kl. 10.05: Pippi Langstrømpe på de sju hav (TV 2) Pippi, Tommy og Annika reiser for å finne Pippis pappa, som har blitt tatt til fange av piratene Blod-Svante og Jocke med Kniven. Kl. 12.15: Viva Villaveien! (NRK1) «Vi i Villaveien» var den kuleste TV-serien på 80-tallet. Her er filmen: Familien Frank bestemmer seg for å dra til syden for å slippe unna naboene ... Kl. 15.00: Asterix & Obelix: Oppdrag Kleopatra (TV 2 Filmkanalen) Asterix & Obelix drar til Egypt, bygger palass og treffer Kleopatra («for en nese!»)  

Onsdag 4. april

Kl. 10.05: Ronja Røverdatter (TV 2) Ronja, Birk og alle røverne. Dette er en klassiker du bare se og når vårskriket kommer får du hyle med! Kl. 14.00: Emil i Lønneberget (TV 2) Eeeemil! Kl. 16.00 Istid (TV 2) Animert knallfilm om eikenøtter, menneskebarn, dovendyr fra Bergen og misantropiske mammuter. Her er det prehistorisk moro, få det med deg.  

Skærtorsdag (5. april)

Kl. 11.35: Alvin og gjengen (NRK1) Animerte jordekorn med pipestemme synger for og plager låtskriveren Dave. Slitsom moro, egentlig. Kl. 14.00: Nye streker med Emil (TV 2) Mer Eeeemil! Kl. 16.00: Istid 2 (TV 2) Istiden er over og dalen der Manny, Diego og Sid bor står i fare for å bli ødelagt. Regn med mer animert nøttehumor.  

Langfredag (6. april)

Kl. 14.00: Emil og grisungen (TV 2) Siste Emil for denne gang. Men han dukker nok opp på TV igjen før du vet ordet av det. Kl. 16.00: Istid 3 (TV 2) Ikke nok med at isen har smeltet, nå sliter våre venner med et dinosaurproblem. Og det sedvanlige nøttedilemmaet ... Kl. 18.45: Biefilmen (TVNorge) Animert film om bielivet. Hvordan er det for en helt vanlig arbeidsbie som sliter med å innordne seg bikubens regler? Ikke lett, virker det som.  

Påskeaften (7. april)

Kl. 08.30: Beethoven (TV3) Den enorme St. Bernard-valpen Beethoven gjør livet lettere for barna i familien Newton, men en skummel veterinær er på ferde. Det kom et ras med oppfølgere til denne søte familiefilmen, den første er nok best ... Kl 11.50: Marikken på Junibakken (TV2) Mer Astrid Lindgren-filmatisering. Marikken er litt vill men har et hjerte av gull. Kl. 16.35: Happy Feet (TVNorge) Hvordan går det med pingvinen som ikke kan synge, men heller danser? Søt og koselig animasjon med litt moral.  

1. Påskedag (8. april)

Kl. 12.40: Shrek 3 (TVNorge) Grønne troll, tøffe katter, eselet, slemme prinser og masse, masse, masse tull og tøys. Kl.  12.55: Katten (Fem) Basert på de klassiske bøkene til Dr. Seuss. Katten med hatten er her igjen! Kl. 15.45: Stor ståhai (TVNorge) Den lille fisken Oscar vil være svær, og ljuger opp en tøffinghistorie som får store konsekvenser. Funky animasjon.  

2. Påskedag (9. april)

Kl. 11.05: Knerten  (NRK1) Norsk film basert på Anne Cath. Vestlys bøker om pinnen Knerten og Lillebror. Kl. 13.05: Knerten gifter seg (NRK Super) Mer Knerten. Her møter han en bjørkekvist med sjarm ... Kl. 14.45: Den stygge andungen og jeg (NRK 1) Animasjon med utgangspunkt i den gamle andungehistorien, med en morsom vri. Sirkusrotta Rotto tar på seg oppgaven for verdens kanskje styggeste andunge, som av uvisse årsaker bor i hønsegården.  

Sjekk ut resten av påskeprogrammet på TV:

Alle filmer (norske kanaler) Barneprogrammer (norske kanaler) Alle program (norske kanaler)  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.