Vis mer

Tre av fire vil ha strengere grensekontroll

Tre av fire norske velgere vil innføre midlertidig grensekontroll mot Sverige og Danmark. Statsminister Erna Solberg (H) mener mange har misforstått effekten av slik kontroll.

(upublisert) Opprettet

Hennes egne velgere er blant dem som ivrer sterkest for å skjerpe kontrollen på grensen til våre skandinaviske naboland. 83 prosent av Høyres velgere vil ha midlertidig kontroll, mens hele 93 prosent av dem som stemmer på regjeringspartner Frp vil stramme inn. For befolkningen sett under ett er tallet 74 prosent, viser en meningsmåling InFact har gjort for VG.


Rødt og SV er de eneste partiene hvor det er flertall blant velgerne mot innføring av midlertidig kontroll.


Statsminister Erna Solberg (H) sier det er bra at mange land innfører grensekontroll, fordi man da vet hvem som kommer og får registrert dem.


– Det er en feiloppfatning der ute at om hvis vi innfører grensekontroll, så vil ikke folk få komme inn, sier Solberg og viser til grensen mot Russland.


– Der er det full grensekontroll, likevel kommer det mange asylsøkere.


Hun sier også at det siden september har vært mer kontroll enn vanlig ved grensene, særlig mot Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.