SPOILER: Her er dagens aprilspøker

Årets aprilspøker i norske medier spenner fra asylmottak i slottskjelleren til forskere ved Universitetet i Oslo som har funnet en klar sammenheng mellom intelligens og bakteriesammensetningen i tarmen.


Dagen skriver at fungerende KrF-leder Dagrun Eriksen er begeistret for at deler av kjelleren på Slottet blir akuttmottak for asylsøkere. Nyheten skal etter planen offentliggjøres på Slottsplassen fredag ettermiddag.


– Jeg har aldri hørt om noe lignende. Men dette passer jo godt inn i den inkluderingsvennlige profilen kongefamilien har hatt over tid, sier hoffreporter Kjell Arne Totland.


Etter det avisa forstår, skal ideen ha oppstått nærmest som en spøk under kongeparets besøk på transittmottaket i Råde i Østfold i fjor høst.


– Helt konge, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.Tarmsjekk

Universitetet i Oslo inviterer fredag fremtidige studenter og andre interesserte på intelligent tarmsjekk på Blindern.


Forskere ved universitetet har funnet en klar sammenheng mellom intelligens og bakteriesammensetningen i tarmen. Dette er tidenes største undersøkelse av sitt slag, skriver forskningsmagasinet Apollon.


Mer enn tusen studenter fra en rekke ulike fagområder har stilt opp til tidenes største tarmintelligenssjekk. For hver ble det laget en tarmprofil som ble sammenlignet med den karakteren studenten fikk på eksamen.


– Resultatet var forbløffende. En viss sammensetning av bakteriefloraen økte sannsynligheten for toppkarakter på eksamen. Studenter med en mer uheldig sammenblanding av tarmbakterier hadde økt risiko til å dumpe, kan forskerne Pål Trosvik og Eric de Muinck fortelle.Museumsauksjon og kjøkkentest

Det nye Nasjonalmuseet for kunst får ikke plass til alle Nasjonalgalleriets kunstverk, kan Klassekampen berette. Derfor har museumsdirektør Audun Eckhoff bestemt at hundre utvalgte verk skal auksjoneres bort. På en pressekonferanse etter klokka 12 fredag vil Eckhoff kunngjøre hvilke verk som skal legges ut på auksjon.


– Vi har tatt med noen høydepunkter for å få opp spenningen. Mer vil jeg ikke si nå, sier direktøren.


De første ti verkene skal ifølge avisas kilder selges til en hyggelig pris til de første som ringer Nasjonalgalleriet etter klokka 12.


NRK varsler at Mattilsynet har satt i gang en prøveordning der de tester standarden på private kjøkken. Gjennom stikkprøver og uanmeldte besøk vil tilsynet vurdere kjøkken med et smilefjes, et surt fjes eller en strekmunn.


– Mange av de matforgiftningene vi får melding om skjer hjemme på private kjøkken. Vi tror at en smilefjesordning lik den som finnes på restaurantene vil være med å heve den hygieniske standarden i hjemmene, sier Lisbeth Pettersen i Mattilsynet.


I første omgang er dette en prøveordning, men Mattilsynet ønsker å gjøre ordningen permanent.Vil rive Stadsporten

I Bergen vil idrettsbyråd Pål Hafstad Thorsen fjerne Stadsporten for å gi plass til sykkel-VM, skriver Bergens Tidende.


– Det blir temperatur når man rører noe som har stått flere hundre år i Bergen, men vi kan ikke frede alt i denne byen, mener Thorsen.


Løypesjef Torjus Larsen avviser muligheten for å endre VM-løypa, slik at Stadsporten kan spares. Internasjonalt inkluderes ofte landemerker i sykkelritt, som triumfbuen i Paris under Tour de France.


– Når dette først gjøres, kan det bli en fantastisk fin inntektskilde for sykkel-VM. Deler av porten kan selges til bergenserne, som suvenirer fra mesterskapet, sier Erik Halvorsen som er kommunikasjonssjef for VM-arrangøren.


Diesel- og snusforbud
Nettavisen slår til med en sjokkerende nyhet: De største byene i Norge innfører dieselforbud på fredager. Forbudet kommer etter at det visstnok er avdekket et enda høyere utslipp av nox enn først antatt.


Tannbørster går som oftest rett i søpla når de har gjort nytte for seg. Avisen Firda bringer imidlertid nyheten om at man nå kan pante herligheten og få igjen hele fem kroner. Plasten som brukes i tannbørster er unik og egner seg veldig bra til 3D-printing, skriver avisen.


Widerøe innfører snusforbud på samtlige flyvninger, skriver banett.no. Det skal være sikkerhetsmessige årsaker som ligger bak. Selskapet opplyser at de flere ganger har opplevd at snus har falt ut fra leppene til passasjerer ved turbulens.


Her er noen av de andre aprilspøkene:

Legg til sol_no på SnapChat