Vis mer

SOL gir deg svarene på spørsmålene alle stiller

Hvem spør du når du lurer på noe? Veldig mange av oss spør verdens mest brukte søkemotor.

(upublisert) Opprettet


Alle har vært der. Enten man er alene i stuen, eller på pub med gjengen. Man har et spørsmål, men ingen klarer å komme på svaret. Før kunne slike situasjoner bidra til at man hadde en timeslang samtale rundt spørsmålet. Nå googler de fleste av oss etter svaret.

Så hva er de vi lurer på? Hvilke spørsmål er det folk flest skriver inn i søkefeltet, og hva er svarene?


 1. Curiculum Vitae og skriving av søknad  Det er flere nettsider der man finner gode innspill på hva man burde ha med i en CV, som for eksempel DinSide, Studenttorget, Ung.no og Jobbsøk.no. Det som går igjen er at man må unngå skrivefeil, den må være ryddig og oversiktelig, og den må være relevant.

  Når det gjelder søknader så gjelder de samme hovedreglene som for en CV. Struktur og ryddighet er veldig viktig, og den bør ikke være for lang. Få med hvorfor du ønsker jobben, hva som motiverer deg med stillingen og hvorfor akkurat du passer til jobben.


 2. Hva skal man finne på i norges største byer?  Det er flere steder man kan finne ut hva som skjer i norges tre største byer. Man kan for eksempel klikke seg inn på Underskog og velge by i nedtrekksmenyen og se hva som foregår, eller man kan gjøre det samme hos Byguiden.

  Oslopuls har en fin oversikt over hva som rører seg i hovedstaden, for oversikt over Trondheim er TRDEvents en fin-fin side, og for regntunge Bergen kan man benytte seg av Bergenpuls.


 3. Synkron diafragmatisk vibrasjon og blå himmel  Vi vet hva som skjer når vi hikker. Altså, vi vet at en plutselig luftstrøm inn i lungene fører til at epiglottis lukkes og man får et «hikk» som tegn på at luftstrømmen stopper opp. Det vi ikke er like sikker på er hva som forårsaker hikkingen.

  Franske forskere har hevdet at svaret kan være at det er et primalinnstinkt knyttet til amming. Når et barn ammer lukker det svelget for å hindre at melka kommer ned i lungene, og den teknikken er ikke ulik det som skjer når vi hikker. De legger dog til at dette er en teori man vanskelig kan påvise at stemmer.

  Da er det letter å forklare hvorfor himmelen er blå. Grunnen er helt enkelt at når sollyset passerer molekylene i atmosfæren så blir det spredt. Noen farger spres mer enn andre, særlig blå, så når vi ser opp mot himmelen da ser vi lyset som spres mest: Det blå.


 4. Omsorg og biler  Få ting er så irriterende som når man sperres inne av andre biler, eller dersom noen har tatt din parkeringsplass. Hva skal man gjøre? Jo, man kan i det minste finne ut av hvem som eier bilen. Statens vegvesen tilbyr kjøretøyopplysninger via SMS. Alt du trenger å gjøre er å sende REGNR (mellomrom) og registreringssnummeret på bilen og sende til 2282. Du vil rimelig rask få svar. Husk at hver mottatte melding koster 3 kroner.

  Det er derimot hakket vanskeligere å svare på hvem som bryr seg. Dersom det handler om omsorg og empati skulle SOL ønske at svaret var alle, men hvis det handler om TV2 serien "Hvem bryr seg?" så er det nok hakket enklere å bare by på en lenke.


 5. Navn og norske kommuner  Det er ofte slik at folk flesk liker å tro de er unike, og ikke bare hva personlighet og særtrekk angår, men i nær sagt alle aspekter av livet. Heldigvis kan man finne nøyaktige tall på hvor mange som heter det samme som du heter. SSB fører statistikk over det meste, og fornavn/etternavn er to av de tingene de har overskt over.

  Det er i følge Kartverket 428 kommuner i Norge, fordelt på 19 fylker.


 6. Penger til ferie og dyr som drømmer  Skattepengene blir utbetalt i to omganger, og de fleste får penger de har til gode i slutten av juni. Noen må desverre vente til august, for eksempel selvstendig næringsdrivende, deres ektefeller eller de som har levert skatteoppgjøret på papir.

  Når dyrene drømmer er en dansk film fra 2014. Den ser ganske bra ut, og danskene har jo tradisjon for å lage gode filmer og bra TV. Sjekk traileren under.Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.