Vis mer

Slik ser du hvem som ikke vil være venner med deg på Facebook

Her er fire Facebook-triks som kan gi deg noen ubehagelige svar.

(upublisert) Opprettet
Ifølge tall fra Ipsos var mer enn 3,1 millioner av det norske folk Facebook-brukere i 2015, og det er ingen grunn til å tro at det tallet har blitt lavere.

Men selv om det er så mange brukere er det ikke alle som har full oversikt over hvilke funksjoner eller "hemmeligheter" som er å finne i verdens største sosiale nettverk.

Les også: Hemmelig triks i Facebook Messenger - slik finner du det

SOL byr på noen som kanskje ikke var kjent for deg:

1. Se hvem som ikke vil være venn med deg


TV 2 skriver at med tre enkle steg kan du se hvem av de du har sendt en venneforespørsel til som ikke har godtatt.

På Facebook-appen på mobil trykker du på venneforespørsel-knappen på linjen nederst, og deretter pluss-tegnet i høyre hjørne for å komme til "Finn venner"-siden. Deretter trykker du å "Utgående" for å se liste over de som enn så lenge ikke har godtatt venneforespørslen din.

På desktop følger du nesten samme oppskrift, men under venneforespørslene trykker du på «Vis sendte forespørsler» for å se hvem som ikke ønsker å bli Facebook-vennen din.

Les også: Det finnes to skjulte innbokser på Facebook - slik finner du dem

2. Se hvem som sletter deg


Vil du egentlig vite dette? Hvis svaret er ja, kan du prøve å laste ned appen "Who deleted me". Der kan du etter hvert se hvem som har slettet deg fra listen sin, skriver Tek.no.

Appen kan dessverre ikke gi deg svar på hvem som har slettet deg tidligere. Slettingen må ha skjedd etter at appen var installert på telefonen din.

3. Se om du er logget inn på andre enheter


Det hender av og til, selv om det sikkert er sjeldnere og sjeldnere, at man må logge på Facebook på noen andre sin maskin, eller på en offentlig maskin. Kanskje sov du hos eks-kjæresten og var tom for strøm på mobilen?

Poenget er at man kan være pålogget Facebook fra andre enheter enn de man har kontroll på, og det kan være en lur ting å sjekke, skriver Thrillist.

Åpne Facebook-appen på mobilen din, gå til "Kontoinnstillinger", trykk på "Sikkerhet" og les deg nedover listen til du finner "Aktive økter". Der ser du hvor, og med hva, du er pålogget Facebook.

Les også: Facebook har gjemt et hemmelig spill i Messenger. Slik finner du det

4. Finn potensielt pinlige sitater


Siden siste halvdel av 2006 har Facebook vært tilgjengelig for oss nordmenn, så det begynner å bi en stund siden mange av oss opprettet en konto der.

En av de mest synlige elementene på profilsidene våre før var "Favorittsitat" og "Om deg", og selv om den ikke lengre er på profilsiden vår så betyr det ikke at den er borte, forteller nettstedet IndiaTimes.com.

Mange husker kanskje ikke hvilket sitat vi følte representerte oss selv best for 7-8 år siden, og for å finne det ut går du inn på din egen profil, trykker på "Om" og så "Detaljer om deg".Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.