Slik kaprer du de beste loppene

SOL har samlet noen tips og triks for at du skal gjøre et røverkjøp

Slik kaprer du de beste loppene
(upublisert) Opprettet


Lukten av vafler, kaffe i pappkopp og overfylte bord med rask, kuriositeter og innimellom noen fine skatter. Loppemarked er like mye eventyr som det kan være forgjeves leting og irritasjon over at man ikke fant nøyaktig det man letet etter.

Om det er "Gis bort"-seksjonen på finn eller Fretex - det er gode tradisjoner for brukthandel og loppemarked i Norge.

Sesongene for loppis varierer, på Sør- og Vestlandet starter den gjerne i januar/februar, mens på østlandet i mars/april. Høsten derimot er gjerne lik for hele landet, når blant annet korps og idrettslagene skal samle inn penger for årets aktiviteter.

SOL har samlet litt tips og triks for å navigere, og kanskje gjøre et kupp, på bruktbonanzaene:


 


 1. Hvor er loppemarkedene?


  Kunne ikke laste instagram  Når man er foreldre og har barn på barne- eller ungdomsskolen så er nok informasjon og invitasjon til loppemarkeder lettere å få fatt på, enten det er skolekorpeset eller det lokale idrettslaget som trommer sammen til loppis.

  For alle andre er det heldigvis facebooksider, som for Tromsø, Trondheim og Bergen, man kan følge, eller nettsider, som Loppemarked.info, der alle info om markedene i Oslo og omegn, samt noen andre steder, blir publisert.

  Mange loppemarkeder har også egne facebooksider, så det er en smal sak å søke seg frem til et arrangement nær deg.


 2. Ting som er greit å huske på


  Avhengig av hva man leter etter så er det flere momenter å tenke på i forkant av en loppisbesøket.

  Ved å gjøre kjappe søk på nettet kan man finne spesifikke tips til de som er på klesjakt, eller mer generelle tips for de som kanskje ønsker å ramle over et kupp.

  Det er mange tips som går igjen:

  1. Vær forberedt/Ha en plan
  Når du vet hva du leter etter slipper du å bruke tid på bord eller boder med andre forlokkende gjennstander. Gå heller tilbake etter at du har gjort unna "handlelisten" din, og ta det som en bonus om du finner en skatt du ikke visste du trengte eller ville ha.

  2. Møt opp tidlig
  Du er ikke den eneste som er klar for å gjøre et kupp, og de mest drevne skattejegerne er på plass i god tid før loppisen åpner. Det er kamp om de beste gjennstandene, og her gjelder "første mann til mølla..."- ordtaket!

  3. Møt opp sent
  Mange loppemarkeder går over to dager, lørdag og søndag, og det fylles ofte på med nye ting dag to. Vær gjerne tidlig ute, men ikke gå for tidlig. Når markedet nærmer seg slutten er det lettere å gjøre et skikkelig røverkjøp ettersom arrangørene og selgerne ønsker å bli kvitt det de har igjen av varer.

  4. Ta deg tid til å lete
  Ikke stress som en virvelvind fra bod til bod, men ta deg tid til å se godt gjennom esker, under bordene, under klesplagg. Det er mange skatter som er skjulte, og det er ikke sikkert at de som selger legger alt det beste på toppen av haugen - og det er jo ikke slik at det som er fint for én er fint for den andre.


 3. Loppis som ikke er loppis


  Kunne ikke laste instagram  Selv om det kan være mest å hente, og minst penger å måtte bruke, når det er loppemarkedsesong, så er det ingenting i veien for å gå på skattejakt i hverdagen.

  Fretex har butikker over hele landet, på Finn.no gir folk vekk skikkelige godbiter over en lav sko, og det har blitt skikkelig populært å arrangere egne loppiser der inntektene for eksempel går til flykningehjelpen.

  Hvis man bruker litt tid på å søke på facebook så kommer man over flere fine arrangementer der man kan finne de rareste og fineste ting uten at den personlige økonomien får seg en kjempesmell.

  Pluss at du får god karma med på kjøpet på de markedene der inntektene går til et godt formål.


Kilder: Din Side, Facebook, Loppemarked, Min Mote, E24, Osloby, Grønne Jenter, Aktiv i Oslo, Fretex, Finn.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer