Vis mer

Slik gikk det med Herr Nilsson og Båtsmann

Og nå kan Pippis papegøye bli avlivet - hvis ingen privatpersoner vil ha den.

(upublisert) Opprettet


Pippis papegøye kan bli avlivet, om ingen privatpersoner forbarmer seg over den, skriver Skånska Dagbladet.

Se hvordan det gikk med andre kjente dyr fra filmatiseringen av Astrid Lindgrens bøker, lenger ned i artikkelen!

Papegøyen Douglas ble for alvor kjent i filmen «Pippi på de syv hav», hvor han spiller den rappkjeftet papegøyen som hjelper piratene Blod-Svente og Jocke med kniven, å plage Pippis far som er tatt til fange. I filmen heter Douglas derimot «Rosalinda».

Douglas kom til Sverige i 1967 og tre år senere ble han filmstjerne, ifølge Expressen.

Han har bodd på Malmö reptilcenter siden 2006, men det får han derimot ikke lov til lenger. I fjor krevde nemlig det svenske Jordbruksverket at Douglas og hunnpapegøyen han bor med må få større plass å bo på, og at buret deres på 3,3 kvadratmeter ikke er stort nok. De krever at det er minst 30 kvadratmeter, og har en takhøyde på tre meter.

Eieren ved Malmö reptilcenter, Frank Madsen, har klaget og uttalte at det ikke er mulig å ha papegøyene utendørs. Han sa også at papegøyene kan få dødelige stressreaksjoner om de må omplasseres nå når de har funnet seg til rette i et trygt miljø, og la til at alternativet var at han måtte flytte til en annen dyrepark, eller avlivling.

Løsningen kan bli at Douglas kan flytte hjem til en privatperson. Madsen håper dermed papegøyen slipper å bli avlivet.

Lurer du på hvordan det har gått med andre dyr fra filmatiseringen av Astrid Lindrens bøker? Her er en oversikt:


 1. «Herr Nilsson»


  FOTO: Johan Kjellström / NTB Scanpix

  «Herr Nilsson» var en ganske umulig ape å ha med å gjøre, iflølge forfatterrne av boken «Fra vedskjulet til Villekulla».

  - Den bet og tisset på alle som kom i nærheten av ham. Så Inger Nilsson, som spilte Pippi, var nok veldig redd for apen, sier Johan Erséus til svenske Aftonbladet.

  Etter at TV-serien om Pippi ble sendt ble Herr Nilsson skrevet ut av serien og erstattet med en utstoppet ape, skriver VG.


 2. «Båtsmann»


  FOTO: TT NYHETSBYRÅN / NTB Scanpix

  I «Vi på Saltkråkan» var hunden «Båtsmann» en trofast bestevenn for Tjorven. Egentlig het han Caesar, og ble lånt ut til filminnspillingen av en famiile i Linghem i Östergötland.

  Etter at Caesar ble kjent startet derimot en krangel om hvem som hadde foreldreretten til hunden, som til slutt ble avgjort i tingretten, skriver Sveriges radio.


 3. «Grisungen»


  FOTO: Tommy Svensson / Scanpix Sweeden

  Grisungen til Emil endte sine dager på en julemiddag i Vest-Sverige, skriver VG.

  - Vi er ikke sikker på hvem som tok ham, sier forfatter Johan Erséus, forfatter av boken «Fra vedskjulet til Villekulla».


 4. «Lille Gubben»


  FOTO: AFP / NTB Scanpix

  Hesten som spilte Pipps «Lille Gubben», het egentlig Bunting og bodde på Solna ridskola. Det var Inger Nilsson, som spilte Pippi, som ga ham navnet. I bøkene heter han bare «Hesten», skriver Sveriges radio.

  Under innspillingen ble satt på beroligende midler siden teamet rundt var redd for at han skulle bli for voldsom, skriver VG. Da innspillingen var over kom han tilbake til rideskolen, hvor han levde til han var nesten 25 år gammel.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.