Vis mer

Slik demonstrerer verden mot klimaendringer

Ingen skal si at disse demonstrantene ikke er kreative!

(upublisert) Opprettet


I dag starter klimatoppmøtet i Paris, hvor verdenslederne skal finne løsninger på klimakrisen.

Søndag ga demonstranter verden over klar beskjed om at klimaendringene må stanses, og de gjorde det på svært kreative måter.


 1. Paris


  Søndag stod tusenvis av skopar plassert på Place de la Republique, som en stille klimademonstrasjon søndag. Siden det er demonstrasjonsforbud i Frankrike, av sikkerhetshensyn etter Paris-terroren, ble den planlagte klimamarsjen avlyst. Men folks sko ga likevel verdenslederne klar beskjed.

  FOTO: Epa / NTB Scanpix

  Miljøaktivister kledde seg også ut som en rekke av verdens statsledere på en kafe i Paris i forkant av klimatoppmøtet i den franske hovedstaden, melder avisen Deccam Chronicle.

  Kunne ikke laste instagram 2. London


  I London marsjerte over 60.000 mennesker gjennom gatene, og krevde en løsning og en internasjonal avtale på klimatoppmøtet som nå holdes i Paris.

  FOTO: NurPhoto / NTB Scanpix

  Noen hadde også laget kloden som en smeltende iskrem, og en demonstrant holdt opp et skilt med teksten: «Hvis den smelter er den ødelagt».

  FOTO: Demotix / NTb Scanpix


 3. Vancouver


  Tusenvis av mennesker demonstrerer mot klimaendringer, ved Vancouver Art Gallery.

  FOTO: Demotix / NTB Scanpix

  Enkelte hadde også kledd seg ut i forbindelse med demonstrasjonene.

  FOTO: Demotix / NTB Scanpix


 4. Atlanta


  Demonstranter i Atlanta, Georgia, USA har kledd seg ut som vindmøller for å skape oppmerksomhet rundt vindmøller. Også her demonstrerte en stor folkemengde mot klimaendringer i forkant av klimatoppmøtet i Paris.

  FOTO: Demotix / NTB Scanpix


 5. Madrid


  Også i Madrid i Spania demonstrerte tusenvis av mennesker i gatene.

  FOTO: SipaUSA / NTB Scanpix


 6. Roma


  Tusener tok til gatene i Roma. En kvinne i klimamarsjen i Roma tok tak i slagordet som ble mye brukt etter terrorangrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar, og skrev «Je Suis Planet Earth» (Jeg er Jorden).

  FOTO: Demotix / NTB Scanpix


 7. Dublin


  En snømann fra «United snowmen against global warming» er blant demonstrantene under demonstrasjonen i Dublin, Irland. 8. New York City


  Julenisssen holder opp et skilt med teksten «Julen er avlyst fordi Nordpolen smelter». Sammen med nissen demonstrerte hundrevis av mennesker ved rådhuset i New York.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.