Slik blir du en broderings-ekspert

Ikke bare blir det fint, men det hjelper også for hukommelsen.Det er ikke rart håndverk er så populært som det er. Få ting kan måle seg med gleden og mestringsfølelsen man får av å starte nær sagt uten noe og så gjennom egen innsats ender man opp med noe skikkelig fint.

Enn så lenge er det strikkingen som stjeler overskriftene og blir direktesendt på NRK. Strikking er både sunt, det er enkelt og krever lite annet enn garn, men det er ikke det eneste kreative håndarbeidet man kan begi seg ut på.

Det finnes flere instruksjonsvideoer på Youtube der broderieliten viser hvordan du blir en korsstingsekspert.

Les også: Slik setter geriljastrikkerne farge på omgivelsene dine


Broderibølge på Instagram


Det er riktignok litt utstyr man må kjøpe seg før man kan starte å brodere, men det er ikke avskrekkende mengder - og det finnes butikker som selger små startpakker som dekker de grunnleggende broderingsbehovene dine.

Det fine med broderier er at det finnes flere nettsteder der man kan laste ned forslag om mal til forskjellige mønstre, for eksempel på Pintrest. Her finner man de helt enkle til de mer intrikate. Du bestemmer deg for det som best passer ditt nivå.

Og skulle du slippe opp for inspirasjon kan du for eksempel søke opp hashtaggene "geriljabroderi" eller "embroidery" for å se hva andre sitter hjemme i stuen sin å lager.


Les også: 19 broderi som vil gjøre bestemoren din stolt


Kunne ikke laste instagram


Sunt og morsomt


Forskere ved Mayoklinikken i Rochester, Minesota har funnet ut kreative, fin-motoriske øvelser som brodering reduserer sjansen for hukommelsesrelaterte lidelser med hele 40 prosent.

Så mens du sitter i godstolen å broderer julegaver til venner og kjente, eller pynt til din egen stuevegg, kan du kjenne på at hobbyen din er helsefremmende.

Les også: Enkelt og superkjapt: Slik armstrikker du

Kunne ikke laste instagramLegg til sol_no på SnapChat 

 

 

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder