Vis mer

Sjekk Kripos' Skam-melding

Politiet gir både Vilde og Noora skryt!

(upublisert) Opprettet

Fredagens episode av NRK-serien Skam har blitt en stor snakkis på sosiale medier, og nå har også politiet kastet seg inn i diskusjonen.

I episoden kunne man nemlig se at karakteren Noora hadde vært på fest, hvor hun dagen derpå våknet opp naken i en seng sammen med broren til William og en annen jente.

Noora husket ingenting fra kvelden eller natten, og mistenkte at hun hadde blitt utsatt for et overgrep. Hun valgte likevel ikke å gå til legen før venninnen, Vilde, tok grep og fortalte at "hun må dra til legevakten" og at "hun skulle ha dratt for lenge siden".

- Way to go, Noora!


Det viser seg altså at politiet også har fått med seg episoden - for i løpet av dagen har de lagt ut innlegg både på Facebook og på Twitter.

- Vilde har rett. Utsatt for overgrep? Ta kontakt med overgrepsmottak. Anmeld så raskt som mulig for å sikre bevis, skriver Kripos på Twitter.

I tillegg har de lagt ved en video av scenen fra fredagens episode. Det var Adresseavisa som først omtalte saken.

I Facebook-meldingen er det imidlertid Noora som får skryt for at hun i slutten av episoden ga Williams bror, Nikolai, en leksjon i Norges lover. 

- Way to go, Noora! Hverken skjenking av mindreårige eller trusler er greit. Noora henviser til den gamle straffeloven når det gjelder nakenbildene av henne, men det Niko har gjort er fortsatt straffbart, og bestemmelsen finner vi i straffelovens §311, skriver Politiets nettpatrulje - Kripos i Facebook-posten.

Gir NRK skryt


Lørdag fikk også NRK-serien ros av Lisa Arntzen i Dixi Ressurssenter for å ta opp temaer som voldtekt og overgrep.

- Det er kjempebra at NRK setter temaer som voldtekt og overgrep på dagsordenen! Det kommer fram mye viktig informasjon i disse episodene, sier Arntzen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.