Vis mer

Sir­kus­puma ble endelig kvitt lenkene

Fikk en smak av frihet etter et liv i lenker.

(upublisert) Opprettet


Pumaen Mufasa hadde levd hele sitt 20 år lange liv i lenker bak på en pickup i Peru.

Til tross for en ny lov som forbyr ville dyr i sirkuser i det søramerikanske landet, var pumaens skjebne i det blå. Men det var frem til dyrevernorganisasjonen Animal Defenders International (ADI) fikk nyss om ham.

De har aktivt gått etter sirkuser som ikke har fulgt loven, og kunne nylig endelig kutte lenkene til Mufasa.

Dyrevernorganisasjonen hevder at Mufasa var det siste ville dyret som ble sluppet fri fra sirkusene i landet.

Men reisen til frihet var ikke uten dramatikk. Da ADI, sammen med lokalt politi og det nasjonale mattilsynet, kom for å se til pumaen i en avsidesliggende landsby, var sirkuset svært lite villig til å gi ham fra seg.

Ifølge ADI tok det åtte timer før sirkuset endelig ga fra seg pumaen og en kondor. Det var etter at opprørspoliti og statsadvokaten ble tilkalt.

Etter å ha blitt frigitt fra lenkene ble Mufasa fraktet til dyrevernernes redningssenter nær Lima, der han fikk pleie frem til han kunne slippes løs i Tambopata-reservatet i Amazonas.

Levert avVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.