Ser du ofte på kattevideoer? Det skal være sunt for deg

Ser du ofte på kattevideoer? Det skal være sunt for deg

Le og kos deg med god samvittighet!

(upublisert) Opprettet


Det er ingen hemmelighet at vi mennesker liker å se på søte katter og andre dyr på internett.

I 2014 ble det postet over to millioner kattevideoer på YouTube, og de fikk nesten 26 milliarder visninger, skriver Independent.

Og du tror kanskje den tida du bruker på å se videoer av katter er bortkastet? Det høres kanskje rart ut, men ifølge CNN skal det være bra for deg.


 1. Økter produktiviteten


  Ifølge en japansk studie skal det å se på søte dyr øke produktiviteten. Deltakerne i studien skal ha gjort det bedre på høye konsentrasjonsoppgaver da de ble vist bilder av søte dyr, enn da de fikk se bilder av mat eller andre ting.
 1. Trigger et omsorgsbehov


  Psykolog Cato Bjørkli, som blant annet har forsket på samspillet mellom menneske og teknologi, mener forklaringen på at katter forblir så populære over tid på sosiale medier, ligger gjemt i biologien vår, skriver Dagbladet.

  - Det søte og ufarlige trigger et omsorgsbehov i oss, og gir den bedre sjanse for å bli tatt vare på, mener psykologen.


 


 1. Får mer energi


  I en studie gjort av Indiana University Media School, kommer det fram at kattevideoer kan ha helsemessige fordeler, skriver Independent.

  Nærmere 7000 mennesker deltok i studien, hvor de fylte ut et spørreskjema om hvordan kattevideoer påvirket dem.Blant resultatene kom det frem at folk følte seg gladere etter å ha sett kattevideoer.

  - Selv om mange ser kattevideoer for å utsette noe de egentlig driver med, ser vi at det emosjonelle kan hjelpe folk med å gjøre tøffe oppgaver etterpå, sier forsker Jessica Hall Myrick.


 


 1. Færre hadde på negative tanker


  I samme studie kom det fram at de som så på kattevideoer var mer energiske og følte seg gladere etter å ha sett katterelaterte videoer.

  De fikk også mindre angst, irritasjon, tristhet og negative følelser. Testpersonene oppga at de som oftest så kattevideoer mens de var på jobb eller på skole.


 Legg til sol_no på SnapChat

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer