Annonse

Rune fra Volda tenner på isen - nå tar videoen av på nettet

Pensjonisten Rune Pettersens is-stunt er sett over 10 millioner ganger.Rune Pettersen fra Volda, oppdaget i fjor vinter luftbobler under isen på Rotevatnet i hjembyen.

Boblene viste seg å være gasslommer med metangass, noe som han ville prøve å antenne. Han tok dermed med seg et kamera og et stativ, for å dokumentere eksperimentet. Rune brukte en kniv for å sprekke opp isen, resultatet av forsøket kan du se på videoen ovenfor.

Kokte kaffe


Han forteller til ABC Nyheter at han var litt redd for at det lå oksygen i lommene, som kunne føre til en eksplosjon ved antenning. Etter et par vellykkede forsøk, bestemte han seg for å koke opp vann i en kaffekjele, for å lage seg litt kaffe. Det resulterte med kaffe og svidde øyenbryn.

Internasjonal hit


Han har fått mange kommentarer på den populære videoen, som har fått over ti millioner visninger på forskjellige nettsider.

I Stern Magazine ble den kreative pensjonisten omtalt som Norges «MacGyver». Runes video kommer også med i National Geographics serie The Strange Truth den 24. januar.

– Ifølge kommentarene synes seerne at det er kult med en «gubbe» som leker seg med ilden slik, humrer Pettersen til ABC Nyheter.

Levert avKommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder