Puppeglipp og Beyoncé-bilder: Her er Super Bowl-øyeblikkene vi husker

Super Bowl byr på mye mer enn bare idrett.En av USAs desidert største TV-sendinger er få timer unna. Super Bowl, som er finalen i sluttspillet i den amerikanske fotballserien NFL, ble i fjor sett av 114,4 millioner, som gjør det til tidenes mest sette TV-program i USA.

På samme tid satt også 67.000 nordmenn våkne for å få med seg kampen.

Men selv om hundre millioner amerikanere benker seg foran TV-skjermen for å se Super Bowl, er det langt mer enn selve kampen som får oppmerksomhet.

Les også: Petas reklamefilm ble for drøy for Super Bowl

Pause-underholdningen og reklamene er for mange nesten like viktig. I tillegg til drøye og svært dyre reklamefilmer, står noen av verdens største stjerner på scenen i pausen.

Tidligere har artister som Michael Jackson, The Rolling Stones, Madonna, U2, Beyoncé og Katy Perry stått for pauseunderholdningen, for å nevne noen.

I år er det lagene Panthers og Denver Broncos som kjemper om den gjeve statuetten. Hele kampen kan du se på Viasat 4 fra klokken 22.30. 

SOL har samlet et knippe minneverdige Super Bowl-øyeblikk: 


 1. Michael Jacksons pauseshow i 1993
 2. Puppeglipp
  Dette er kanskje den aller største Super Bowl-skandalen, og mange TV-tittere satte nok både pølse og cola i halsen da sceneantrekket til Janet Jacksons revnet.

  Hun og Justin Timberlake hadde frem til det levert et forrykende sceneshow under finalen i 2004. Men da låta «Rock Your Body» skulle fremføres med teksten: «Better have you naked by the end of this song», var Jackson uheldig.

  Akkurat da revnet nemlig sceneantrekket, og stjernen viste hele verden puppen sin. Uhell? Det diskuteres fortsatt, skriver KK.no.

  Sangeren måtte tåle massiv kritikk etter TV-sendingen.


 3. Drapsskandalen


  Baltimore Ravens kom ikke til finalen i 2000, men en av Ravens' spillere klarte likevel å skape de største overskriftene dagen etter kampen, skriver Dagbladet.

  Ray Lewis ble nemlig koblet til to dødsfall på en fest i Atlanta etter kampen.

  Ravens-spilleren ble deretter siktet for drap og grov vold, men siktelsen ble droppet da han vitnet mot to av hans medsammensvorne og erklærte seg skyldig for obstruksjon av rettferdighet.


 4. 1600 måkemenn


  (FOTO: Andrew Burton / NTB scanpix)

  2014 ble året hvor finalen før første gang ble spilt utendørs i et kaldt klima. Men på MetLife Stadium var de klare for det som skulle komme.

  Ifølge Dagbladet var det 1600 mennesker som var klare til å måke banen hvis noe hvitt skulle komme dalende. I tillegg hadde de 30 traktorer og 12 lastebiler som stod klare til å kjøre bort snøen.


 5. Viste fingeren - endte opp i søksmål
  I etterkant av Super Bowl i 2003 var det én ting som ble omtalt mer enn andre:

  Artisten M.I.A opptrådte med Madonna, LMFAO, Nicki Minaj og Cee Lo Green, og under pauseshowet viste M.I.A fingeren rett inn i kameraet på Lucas Oil Stadium, mens hun mimet «I don't give a shit».

  NBC-talsmann Christopher McCloskey var raskt ute å beklage, ifølge VG.

  - Vi beklager den upassende gesten som ble gjort i løpet av pausen. Det var en spontan handling som systemet vårt ikke fanget opp, sa han.

  Dette la seg heller ikke med det første, og den britiske artisten havnet i en stor juridisk kamp med amerikanse NFL, kunne The Hollywood Reporter melde.

  Fotballigaen reagerte kraftig på opptredenen, og en måned senere gikk NFL til søksmål mot artisten, skriver Dagbladet.


 6. Beyoncés show - der bildene ble den store snakkisen


  (FOTO: NTB scanpix / Chris Graythen)

  Det er ingen tvil om at superstjerna Beyoncé ble den store snakkisen under Super Bowl 2013.

  Selv om hun er et yndet objekt for fotografene er ikke alltid resultatet like vakkert.

  Bildene fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier og i avisene verden over. Blant annet hadde Buzzfeed en sak med tittelen: «The 33 Fiercest Moments From Beyoncé's Halftime Show».

  Dette fikk Beyoncés presstalskvinne til å reagere og ba om at nettstedet skulle fjerne bildene.

  Etter dette innførte popdivaen et strengt fotoforbud på konsertene sine, skriver VG.


 7. Beyoncé tok med seg Destiny's Child for en gjenforening
 8. Kim Kardashian ville redde mobildata
  Reklameselskapene gjør alt for å få sin reklame sendt i beste sendetid, nemlig under Super Bowl.

  Kanskje det var nettopp derfor realitykjendisen Kim Kardashian ble hentet inn for å utgjøre en humoristisk video for gigantselskapet T-Mobile.


 9. Christina Aguilera «glemte» nasjonalsangen  Å synge nasjonalsangen under Super Bowl er en stor ære, men det er ikke alltid det går etter planen.

  Da Christina Aguilera i 2011 skulle synge nasjonalsangen husket hun ikke hele teksten, og måtte ifølge KK.no dermed improvisere.
Legg til sol_no på SnapChat