Vis mer

Plutselig begynte fly­mo­to­ren å falle fra hverandre

Dette er IKKE det du ønsker å se under take-off.

(upublisert) Opprettet
Da Sky Airlines rute 112 fra Santiago til Copiapo i Chile skulle ta av onsdag morgen, begynte plutselig motordekselet rundt den ene jetmotoren å prelle av.

Dekselet satt tydeligvis ikke skikkelig på og metalldeler ble stående ut i motvinden og deler av dekselet ble også brekt rett av.

Ifølge nyhetsbyrået Viralhog utførte flyet en kontrollert landing på flyplassen igjen kort tid etter og de 137 passasjerene ombord ble fraktet over i et nytt fly.

- Flymotordekselet løste seg antageligvis på grunn av at noen ikke hadde lukket dem skikkelig da flyet var på bakken. Selve dekselet er ikke en kritisk komponent. Du kan sammenligne det med panseret på bilen din, forteller erfaren pilot Patrick Smith til Daily Mail. Han står bak nettsiden askthepilot.com.

Han påpeker til den britiske avisen at det farligste med hendelsen var ikke om motoren ble skadet, men om de løse delene hadde truffet andre deler av flyet, som balanseroene eller halefinnen.

- Heldigvis sørget luftstrømmene for at de løse delene ble løftet bort fra flykroppen, opplyser han til avisen.

Sky Airline er et lavbudsjettsflyselskap og Chiles nest største. På Twitter har de gått ut og sagt at sikkerheten til passasjerene aldri var i fare.

Levert avLegg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.