Annonse

Pavebesøk førte til boom av pavehunder

Hedrer paven med å kle opp sine firbente.

I forrige uke gjestet pave Frans USA, hvor han blant annet har talt til verdenslederne i FNs generalforsamling om å respektere menneskehetens «miljørett» og møtt overgrepsofre i Philadelphia. I Philadelphia møtte også hundretusener opp på pavemesse.

Men flere amerikanere har også valgt å markere besøket på en helt annet måte: Ved å kle hundene sine opp som paven.

I skrivende stund er omkring 450 pavehund-bilder lastet opp på bildedelingstjenesten Instagram, med emneknaggene #popedog og #popedogs.

- Alle elsker søte hunder, og alle elsker pave Frans. I Amerika liker vi å kombinere ting vi liker, sier John Scorr fra Brooklyn, til  BBC. Han hadde selv kledd opp sin tre år gamle hund i full pavemundur.

En talskvinne fra Vatikanet ga denne uttalelsen til BBC på spørsmål om paven selv var klar over den nye trenden: - Jeg vet ikke om han er klar over dette. Jeg antar at han har viktigere ting å tenke på.

Men uansett om Paven selv har sett dem eller ikke, er de helt klart søte: Vi har samlet våre pavehund-favoritter.

Kunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagram