Påskefilmene på TV

Påske er høytid for krim og filmer på TV. Her er våre filmfavoritter for påsken 2012.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. SE OGSÅ: Alle filmene i påsken LES OGSÅ: Påskekrim på TV 2012   PÅSKEFILM: Juno (foto: Filmweb.no)

Juno

Tirsdag 3. april kl. 21.00 (TV2 Bliss) Indiefilmen ble en stor hit over hele verden da den kom i 2007. Juno er en selvstendig, munnrapp 16-åring som blir gravid med sin beste venn ved et uhell. Eks-stripperen Diablo Cody fikk en velfortjent Oscar for sitt manus til denne filmen. Anbefales!   PÅSKEFILM: Poltergeist - ikke noe for pyser (foto: Filmweb.no)

Poltergeist

Tirsdag 3. april kl. 23.00 (TV 2 Zebra) En god, gammel grøsser som er like skummel i dag som da de kom i 1982.   PÅSKEFILM: Amadeus.

Amadeus

Skjærtorsdag 5. april kl. 21.10 (NRK 2) Historien om det musikalske geniet Wolfgang Amadeus Mozart fortalt gjennom hoffmusikeren Saliere, som er bitter fordi  han ikke var så talentfull som den uforskammede drittungen. Milos Forman regisserte filmen som fikk åtte Oscar-statuetter.   PÅSKEFILM: Romeo og Julie (foto: Filmweb.no).

Romeo og Julie

Langfredag 6. april kl. 21.00 (TV 2 Bliss) Det ultimate kjærlighetsdrama? Den klassiske fortellingen til Shakespeare er flyttet fra Verona i Italia for 400 år siden og til dagens Verona Beach i USA. Med Leonardo diCaprio og Claire Danes.   PÅSKEFILM: Harry Potter spilles av Daniel Radcliffe (foto: Filmweb.no).

Harry Potter og halvblodsprinsen

Påskeaften 7. april kl. 21.30 (TV 4) Voldemort er i ferd med å stramme grepet om både menneskenes og trollmennenes verden. Galtvort er ikke like trygg som den engang var.   PÅSKEFILM: John Travolta til venstre (!) (foto: Filmweb.no).

Hairspray

Påskeaften 7. april kl. 21.35 (NRK 3) Musikalen utspiller seg i 1962 og handler om en lubben jente som tar et oppgjør med rasediskrimineringen i 1960-tallets Baltimore. Vel verdt å se utelukkende på grunn av John Travolta, som spiller hennes mor (!).     PÅSKEFILM: Gjør deg klar for nazi-zombier (foto: Filmweb.no).

Død snø

Påskeaften 7. april kl. 22.30 (TV 2 Zebra) Gammel ondskap ligger gjemt undersnøen på den nordnorske vidda. For seks ungdommer som gleder seg til en herlig skiferie, forvandles tilværelsen til et mareritt. Dette er noe så sjeldent som en norsk grøsser fra 2009 med blant annet Vegar Hoel og Stig Frode Henriksen.   PÅSKEFILM: Sliding Doors (foto: FIlmweb.no).

Sliding doors

1. påskedag 8. april kl. 15.00 (TV 4) Hva ville skjedd hvis livet ditt hadde gått i to vidt forskjellige retninger i løpet av et sekund? Helen er i ferd med å finne ut hvordan det føles å leve to liv samtidig.   PÅSKEFILM: Jude Law og Nicole Kidman i Cold Mountain (foto: Filmweb.no).

Cold Mountain

1. påskedag 8. april kl 21.00 (Fem) Ada lover å vente på Inman når han reiser avgårde for å kjempe for Sørstatene i den amerikanske borgerkrigen. Livet er hardt for dem begge, og mot krigens slutt deserterer den sårede Inman og starter sin lange vandring tilbake til sin elskede Ada i hjembygda Cold Mountain. Et deilig drama, selv for de som ikke er så altfor glad i klissete kjærlighetshistorier ... PÅSKEFILM: Nord (foto: Filmweb.no).

Nord

1. påskedag 8. april kl. 23.15 (NRK 1) Jomar Henriksen kunne vært en av gutta. Nå sitter han i en trekkfull skibu og sørger for at skiheisen går. Han trives best med sprit, røyk og katastrofer på tv. Men så får han vite at han har en sønn! Norsk dramakomedia fra 2009 med Anders Basmo Christiansen.   PÅSKEFILM: Michelle Pfeiffer og Al Pacino spiller i Scarface (foto: Scanpix).

Scarface

1. påskedag 8. april kl. 23.25 (Viasat 4) Et herlig gangsterdrama! Tony og Manny kommer til Miami som kubanske båtflyktninger. Der får de kontakt med en mafiaboss som handler stort med kokain. Men alt går ikke helt på skinner ... Med Al Pacino og Michelle Pfeiffer.   PÅSKEFILM: Audrey Tautou spiller den fantastiske Amelie (foto: Filmweb.no).

Den fabelaktige Amelie fra Montmartre

2. påskedag 9. april kl. 18.50 (TV 2 Filmkanalen) For en film! Fantastiske skuespillere, nydelig historie, vidunderlig musikk, vakkert filmet og kanskje filmhistoriens beste fortellerstemme. - - - ... men kanskje du er mest interessert i påskekrim? Vel, vi har laget en guide for det også. Se bare her!  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.