Øyet ditt vil garantert la seg lure

Det ser ut som om maleriet beveger seg. Vi lover at det IKKE gjør det.

(upublisert) Opprettet
Synsbedrag er fascinerende saker. Nå har japanske forskere laget en innretning som tilsynelatende får fotografier og malerier til å røre på seg. Det er bare det at det ikke er bevegelse i bildene. Det er øyet ditt som lurer deg til å tro det. Forskerne kaller det HenGenTou. Et mønster i gråsjatteringer, som følger bildets konturer, prosjekteres over bildet. Hjernen tolker så mønsteret som virkelige bevegelser. Se også denne: Obs! Det kan hende dette vil hypnotisere deg Systemet er mye enklere og mindre kostbart en tidligere prosjekteringsteknikker, som shader lamps, for å få bevegelse i bilder. HenGenTou trenger mye mindre programmering, og fungerer best i godt lys. Skulpturer kan også få bevegelse med denne teknikken, men da må tilskueren står rett foran objektet.

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.