Vis mer

Ny trend: Nå skal du «bake» ansiktet ditt

Først ser du ut som om du har fullt av mel i ansiktet.

(upublisert) Opprettet


Den siste tiden har flere sminketrender tatt verden med storm. Vi har både hatt sminketrendene «contouring» og «strobing». Nå kan du gjøre deg klar for «baking», også kalt «cooking».

Før du børster av pudderet ser det faktisk ut som om du har en haug med mel i ansiktet, men resultatet blir bra.

Ralitystjernen Kim Kardashian er blant annet en flittig bruker av teknikken, skriver International Business Times.

Make up-artister har brukt teknikken i flere år, men det er først nå i det siste trenden virkelig har fått oppmerksomhet på internett.

Slik gjør du


For å «bake» ansiktet bruker du en highlighter til å lage en trekant under øynene, på sidene litt over kjeven, på den nederste delen av pannen , og en strek nedover nesen og midt på haken, skriver Stylista. Deretter bruker du en svamp til å myke opp kantene og få highlighteren til å blande seg med den andre sminken.

Så legger du et tykt lag med løst pudder der du har lagt highlighteren. Så lar du pudderet ligge løst på huden i rundt ti minutter før du forsiktig børser det av med en kost. Det er det siste som er «bakingen».

Når du børser det av skal resultatet bli en plettfri hud. Daily Mail skriver også at det er viktig å legge på øyekrem før du legger på sminken.

Kunne ikke laste instagramKunne ikke laste instagramBlant kjendisene som benytter seg av sminketrenden er Kim Kardashian

Kunne ikke laste instagram


Trinn for trinn


Flere har lagt ut videoer av hvordan sminken skal legges.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.