Vis mer

Nostalgisk mobil og heavy metal: Slik blir Finlands offisielle emojis

- La oss spre finske stereotypier over hele internett.

(upublisert) Opprettet


Finland lanserer som første land i verden sine egne emojis, som etter hvert skal brukes til digital kommunikasjon. I en pressemelding viser finnene stolt frem fire ikoner, som kommer til å bli lansert sammen med en 26 andre motiver i desember.

To av de første bildene viser en kvinne og en mann som sitter nakne i en sauna - en finsk tradisjon som er kjent over hele verden.

(FOTO: Det finske utenriksdepartementet / Reuters)

- Saunaen trenger ingen nærmere introduksjon. Saunaen er så finsk som det blir, skriver de som forklaring til bildene. 

Våre naboer i øst er også viden kjent for Nokias mobiltelefon-produksjon og finnenes enorme interesse for heavy metal, noe som også kommer til syne i de to andre ikonene.

(FOTO: Det finske utenriksdepartementet / Reuters)

Leserne til den finske avisa Ilta-Sanomat har de siste dagene fått mulighet til å stemme over om de liker emoji-designet eller ikke, og ifølge BBC er 75 prosent av leserne fornøyde med bildene.

I kommentarfeltet har flere påpekt at departementet også bør lage ikoner med bilder av vodka-flasker og det finske flagget.

- La oss spre finske stereotypier over hele internett, skriver en av leserne humoristisk.

Hele emoji-arkivet blir lansert i desember og kan lastes ned over hele verden.Legg til sol_no på SnapChat

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.