Nå presenteres årets MGP-artister

 

(upublisert) Opprettet
I dag klokka 12.00 presenteres de 15 norske artistene som skal konkurrere om den norske finaleplassen i København i mai.

Årets konkurranse består av tre semifinaler og en finale. Alt dette sendes på en helg, fredag 7, lørdag 8. og søndag 9. mars, fra Folketeateret i Oslo. Tre artister går videre fra hver sending til finale i Oslo Spektrum 15. mars.

– Vi ønsker å lage en MGP-festival i 2014. Vi vil gi folk en god konsertopplevelse på en fin og intim scene og da passer det å innlede konkurransen i løpet av en enkelt helg på Folketeateret. Det blir intenst, spennende og vanvittig bra musikk som presenteres, sier Stian Malme, prosjektleder for MGP til NRK.no.

Seerne kan via NRKs nettsider se hele prosessen med studioarbeid, koreografiprøver, valg av kostymer og andre forberedelser. Prosjektleder Malme tror ikke dette vil gjøre at folk mister spenningen.
- Jeg tror det vil være interessant for publikum å se hvordan god popmusikk blir til. I motsetning til andre musikkkonkurranser er jo dette helt nyskrevne låter ingen har hørt før. Nå gir vi folk et bredere beslutningsgrunnlag før de avgjør hvem de skal stemme på. Publikum blir bedre kjent med prosessen, og vi rekker å vise flere sider ved artistene enn vi gjør gjennom de tre minuttene når de står på scenen, sier Malme.

Programledere for årets MGP er Erik Solbakken og Jenny Skavlan.
Lyttergruppa som har valgt ut låtene har bestått av musikkansvarlig Vivi Stenberg, Marie Komissar (NRK P3), Tarjei Strøm (musiker), Kathrine Synnes Finnskog (direktør i Music Norway) og Gisle Stokland (redaktør i nettstedet 730.no).

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.