Nå kommer våren for fullt

Meteorologene lover mer vårstemning.

(upublisert) Opprettet

Uværet i nord er på vikende front, og det varsles temmelig godt vær over hele landet i helga. «Hold ut dere i nord», tvitrer Meteorologisk institutt.

Blåveisen har allerede tittet fram flere steder på Østlandet, og sola har begynt å varme i solveggen – i alle fall på lune steder. Og mer vårstemning skal det bli, ifølge meteorologene.

– Vinden kan være litt plagsom i Nord-Norge, og det vil gå litt byger i ytre strøk i Nord-Norge på fredag, men ellers blir det mye bra vær, sier statsmeteorolog Bente Wahl.

Det blir plussgrader på dagtid i hele landet i helgen, forsikrer hun – om enn med små marginer i Finnmark.

Pent i Sør-Norge

I Sør-Norge er det varslet pent og rolig vær i dagene framover. Det kan bli liten kuling noen steder langs kysten, og på søndag kan østavind sende skyer inn over Østlandet, men det er ikke nevneverdig fare for nedbør.

Dermed kan det se ut til å bli en fin helg å starte våronna i hagen, i alle fall der det meste av snøen er gått.

Oslo får dagtemperaturer på 8– 10 grader, mens Bergen vil ligge på 9– 10 grader og Trondheim på 6– 7 grader.

– Men det kan bli kjølige netter, slik det jo gjerne er på denne årstida, sier Wahl til NTB.

Også Nord-Norge ligger på plussiden med 5– 6 grader på dagtid i Bodø, 3– 4 grader i Tromsø og temperaturer så vidt i pluss i Finnmark.

Varsler vind

Det mest vrangvillige været vil man finne langs kysten i Nord-Troms og Finnmark.

I Nord-Troms er det ventet sørvestlig liten storm utsatte steder torsdag kveld, og i Finnmark kan det bli vestlig full storm utsatte steder torsdag kveld og natt til fredag.

– Samtidig blir det skyer og litt nedbør, men ikke store mengder, sier Wahl.

Det vil fortsette å blåse fredag og lørdag, men vinden vil være avtakende, opplyser hun. For det meste blir det oppholdsvær i hele Nord-Norge.

Spitsbergen må berede seg på storm i løpet av søndagen, med snø som kan gå over i sludd. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.