Minst fem ting å glede seg til neste uke

Siden værmeldingen ikke er all verden er det godt det er skikkelig mye å glede seg til innendørs.

(upublisert) Opprettet

På plate: Neil Young & Crazy Horse - Americana

5. juni: Det er rimelig store saker når gamle helter som Neil Young kommer med nye skiver. Over ser du videoen til singelen«Oh, Susanna», som du jo kan se og høre på frem til albumet kommer. Her er forøvrig oversikten over ukens andre ferske plater.   Det er over 100 år til dette skjer igjen, så skaff deg beskyttende briller og se Venus vandre over solflaten 6. juni. (Foto: NASA).

På himmelen: Venuspassasjen

6. juni: Planeten Venus blir synlig foran solen som en liten prikk, og dette er et av vår tids viktigste astronomiske hendelser, og fagfolk og entusiaster teller ned. Du kan se det med egne øyne (husk solformørkelsesbriller! Ikke se rett på solen uten beskyttelse, det kan gi skader) eller følge med på TV-sendingen fra kl 22.30 på NRK1. Så sperr opp øynene og få det med deg, neste sjanse kommer ikke før i år 2117 ...   I fjor slo Usain Bolt de andre 200 meter-løperne ganske grundig. Blir det reprise i år? (Foto: Scanpix)

På TV og arenaen: Diamond League - Bislett Games

7. juni: Bislett Games er en norsk sportstradisjon. Usain Bolt kommer tilbake - blir det rekorder? Og hva kan de norske utøverne bevise, før en viktig OL-sesong? For de som ikke kommer seg til Oslo og Bislett Stadion, så er det bare å slå på NRK1 kl. 19.45. Som vanlig er superflinke og søte Line Andersen programleder og med seg har hun kommentatorene Karen-Marie Ellefsen, Lars Lystad og Vebjørn Rodal, som sammen loser oss gjennom hver øvelse.   Spania vant forrige EM, og det var jo topp for dem. Siden de vel er favoritter nå også kan det jo hende de bare lar trofeet bli igjen hjemme. (Foto: Scanpix)

På fotballbanen: Fotball-EM!

8. juni (varer hele juni): Den store sportssommeren sparkes i gang med fotball-EM i Polen og Ukraina (etter hvert trår de til med Tour de France og OL i London, så det kan bli mye skjermtid i sommer). Norge ikke er med (denne gangen heller), men fotballelskerne får vel fortsatt sitt.  TV2, NRK og Kanal 9 deler på TV-rettighetene til mesterskapet. Det hele starter altså 8. juni (Polen møter Hellas i åpningskampen kl 18 på TV 2), men den første virkelige storkampen blir vel Nederland - Danmark på lørdag 9. juni kl 18 på NRK1. Det går to kamper hver kveld, du får full oversikt på våre fotball-EM-sider. Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært mye negativ støy forut for mesterskapet. Tidligere og nåværende engelske fotballspillere har advart fans mot å dra til turneringen, grunnet frykt for voldelig rasisme fra lokale fotballfans. Også behandlingen den tidligere ukrainske statsministeren Julija Timoshenko har fått i fengsel har fått blant andre Angela Merkel til å vurdere boikott.  

På kino - Snow White and The Huntsman

8. juni: Er verken fotball eller friidrett noe for deg? Trenger du vakker virkelighetsflukt? Fredag har storfilmen Snow White and the Huntsman premiere (det kommer faktisk to Snøhvit-filmer i år, og mens den første var morsom er denne skummel). Kirsten Stewart (som de siste årene har vært mest kjent som hun litt veike som opptil flere vampyrer og varulver i Twilight ville ha en bit av) spiller en riktig så tøff Snøhvit. Godt å se at jenta har litt bein i nesa likevel. Kule og vakre Charlize Theron spiller den onde dronningen (og hun sparer ikke på kruttet, bare se her). Og i tillegg til at filmen ser bra ut har Florence + The Machine laget ei låt til filmen (hør den i traileren over). Tipper det er verdt billettprisen alene å høre den i voldsom surround-lyd på kino.  

På scenen - Motörhead i Grieghallen

9. juni: Det er fortsatt liv i disse gamle rockerne. Og drar de ikke «Ace of Spades» på scenen i Bergen så får du nok tilbake billettpengene. Men det er vel ingen grunn til å tro at det blir samme versjon som i videoen over.   Har du tips til hva vi bør få med oss neste uke? Gi oss beskjed i kommentarfeltet under.
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer