Minst fem ting å glede seg til neste uke

Endelig sommer! For unger landet over er siste skoleuke mer enn nok å glede seg over. Vi andre trenger kanskje påminnelse om hva vi kan se frem til i uken som kommer.

  Knallbra stemning på Oslos «feelgoodfestival» (foto: Over Oslo/Ole Chr. Eklund)

På scenen: Over Oslo

20. - 23. juni: Det er jo ikke i utgangspunktet mangel på festivaler i hovedstadsområdet sommerstid (eller noe annet sted i Norge, for den saks skyld) og nå er det klart for feelgoodfestivalen «Over Oslo» på Grefsenkollen. På programmet står: Bernhoft med band, Maria Mena, Melissa Horn, Minor Majority, Anne Grete Preus, Jahn Teigen (!), Trang Fødsel, Penthouse Playboys, Dumdum Boys, John Olav Nilsen & Gjengen og Stein Torleif Bjella. Feelgood er vel en ganske passende beskrivelse, egentlig. NB: Noen av konsertene er allerede utsolgt, så det er ingen grunn til å vente med å kjøpe billett.   Katrine Moholt er tilbake med «Allsang på Grensen» på TV2, sammen med en rekke gjesteprogramledere. Garantert koselig (Foto: TV 2)

På TV: Allsang på grensen - sesongpremiere

21. juni: Den norske varianten av det svenske konseptet har rukket å bli en sommerslager i seg selv. Første program går torsdag klokka 20.00 på TV 2. Gjesteprogramleder er Vinni og siden også Madcon opptrer blir det sikkert hipt og kult, og det er jo forsåvidt nytt bare det.  

På plate: Fiona Apple

22. juni: Vidunderet Fiona Apple endelig kommer med plate (vi har ventet i sju år!), og hun tar igjen det forsømte med årets lengste platenavn. Klarer du ikke vente på at «The Idler Wheel is wiser than the Driver of the Screw, and Whipping Cords will serve you more than Ropes will ever do» kommer i salg kan du høre den på forhånd her. Se videoen til singelen «Every single night» over.   Klassisk sankthansbål. Kanskje det til og med blir finvær? Klikk på bildet for langtidsvarsel (foto: Colourbox)

I kalenderen: Sankthansaften

23. juni: Endelig er faller sankthansaften på en lørdag! Dette er vel den erketypiske norske sommerkvelden med bål, grilling og litt for lite klær på når natten endelig kommer. Sommerens lengste dag (og korteste natt) var riktignok to dager før, men det er sankthansaften som virkelig er festkvelden. Husk myggstift og sjekk om det er skogbrannfare der du er.   Det er sikkert noen som bryr seg om hvem som vinner Trondheim - Oslo, men vi mener at alle som fullfører den store styrkepremien fortjener kake, feiring og kanskje en ekstra ferieuke. Minst! (Foto: Scanpix)

På sykkelsetet: Et sted mellom Trondheim og Oslo (samt NM i Bergen)

22. - 24. juni: Hvis du ikke har fått det med deg så er sykling i vinden som aldri før. Til helgen er det den store styrkeprøven (med etapper fra Trondheim, Dombås, Lillehammer, Gjøvik og Gjøvik og mål i Oslo). Så dere som skal kjøre bil, vær glade for at det ikke er dere som er der ute og sliter og kjør forsiktig forbi tohjulingene! I tillegg det er NM i sykkel i Bergen hele uka (TV 2 sender gaterittet på fredag kl 19.00 og fellesstarten på søndag kl 16.15).   Hvorfor ikke tilbringe en av dagene i sommer på slottet? Sesongen åpner sankthans (foto: Kongehuset)

Hos kongen: Åpent slott

Fra 23. juni: Tradisjonen tro åpner Harald og Sonja slottet i sommersesongen (OK, det er ikke helt sikkert at kongeparet er hjemme når du kommer). Ikke bare er slottsbygningen vakker, men du får også en fascinerende historieleksjon. Noe for en regnværsdag? Sesongen starter 23. juni og dørene er åpne frem til 15. august. Er det noe annet folk bør få med seg neste uke? Kom gjerne med tips i kommentarfeltet.