Minst fem ting å glede seg til neste uke

Masse deilig sommermusikk, bisarr vampyrfilm, gjensyn med 80-tallets kuleste såpeserie og gøyale og spennende ting på internettet. La neste uke bare komme!

(upublisert) Opprettet
   

På TV: Dallas

Er dette 2012 mest etterlengtede gjensyn? Bobby, Sue Ellen, JR og resten av familien Ewing er tilbake med nye episoder av såpeserien «Dallas» mandag 02. juli kl 21.45 på TV2. Intrigemakerne fra 80-tallserien er åpenbart blitt både gamle og grå, så de har med seg den neste generasjonen under for å få litt sex appeal med i storyen. Klarer du ikke å skille alle Ewingene fra hverandre kan familietreet være greit (oppdatert for den nye serien).  

På scenen: Kongsberg jazzfestival - Tinariwen & Dee Dee Bridgewater

Årets Kongsbergjazz går fra 4. - 7. juli. På programmet står blant andre Atomic, Joe McPhee / Evan Parker Duo, Timbuktu + DATAROCK, Getatchew Mekuria & The Ex & Guests + Flaming Lips, Vijay Iyer Trio, men festivalens store headlinere er dobbeltkonserten med Tinariwen og Dee Dee Bridgewater. Tinariwen ble stiftet i en flyktningeleir i Libya på 80-tallet, og mikser blues, rock og tradisjonell tuaregmusikk. De har spilt i Norge flere ganger og er helt fantastiske live. Så snart åttemannsorkesteret går av blir scenen inntatt av dronning Dee Dee. Hun har vært på Kongsberg Jazzfestival tidligere, og det er en grunn til at hun blir invitert tilbake.  

På Kino: Abraham Lincoln Vampire Hunter

Nå er det på tide at noen tar igjen på vampyrene! Heite og svenske eller veike og glitrende vampyrgutter har sjarmert pikehjertene i årevis og det begynner å bli en stund siden vi så noe til Buffy ... Men her kommer Abraham Lincoln, 16. president i USA,  for å redde dagen. Han oppdager at vampyrer har tenkt til å ta over landet og slår naturligvis tilbake. Filmen har premiere 4. juli og er basert på mash up-boka av samme navn fra 2010. En mash up-bok er en bok som tar utgangspunktet i et tidligere verk og kombinere det med vampyrer, zombier og horrorkultur.   Sol, sommer, bading og deilig musikk. Kom deg ut med første (eller kanskje siste?) ferge! (foto: Sommerøya)

På øyene / på scenen: Sommerøya

Sommerøya (4. - 7. juli) er en elektronika- og urban kunstfestival på Langøyene i Oslofjorden. For tredje året på rad blir det elektronisk musikk, underholdning for barn og ny kunst ute i skjærgården. Det går ferger fra Vippetangen hele dagen. Blir det bra vær er det en garantert suksess og regner det blir det deilig og sølete. Knall uansett!   Hva har disse to til felles? De er ganske sikkert på en livestream nær deg! (Foto: Scanpix/Colourbox)

På nettet: Obama, kattunger og deg?

Det er litt uklart hva vi har å glede oss til på Ustream.tv neste uke, i og med at alt er direktesendt og ikke alltid planlagt på forhånd. Her får du altså alt fra siste klipp fra den amerikanske presidentkampanjen til sovende kattunger (!). Av kategoriene; direkte, nyheter, (president-)kampanjen 2012, kjæledyr og dyr, underholdning, sport, musikk, teknologi, spill, utdanning, livssyn og mer, er det åpenbart at du finner noe å se på, hvis det regner og du ikke har noe bedre fore.   I tillegg minner vi om at Tour de France raser av sted på TV 2 de aller fleste dagene i hele juli.  

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.