Minst fem ting å glede seg til neste uke

Så er OL over og hverdagen er her igjen. Heldigvis er det masse å glede seg til neste uke også.

(upublisert) Opprettet
  Ida Løkås har fått norske etablerte forfattere til å sperre opp øynene (Foto: Haugenbok.no)

I bokhylla: Ida Løkås - Det fine som flyter forbi

Vinner av Schibsted Forlags manuskonkurranse i 2011. Ida Løkås debuterer med det Håvard Rem kaller: «en litterær perle av fortettet fortellerkunst.» Mens Ingvar Ambjørnsen mener at det er: «en vakker, moden og annerledes roman. Det er en stor glede å finne et talent som dette». Lokker ikke de gamle gutta deg til bokhandelen så kanskje et lite sammendrag gjør deg interessert: Little Venice, London. 14 år gamle Jamie vokser opp på feil side av elva. «Ingenting skjer her», tenker han, men det er ikke sant. I løpet av noen dirrende varme sommeruker må Jamie ta dramatiske og voksne valg. Boka skal være i salg mandag 13. august.   Blir det Cavendish som kommer først over målstreken, eller kan noen av våre knipe seieren? (foto: Sykling.no/Oslo Grand Prix)

På TV: Oslo Grand Prix (sykkel)

Tirsdag 14. august skal Mark Cavendish, Peter Sagan, Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og en god del andre sykle rundt og rundt i Oslo sentrum. I fjor kom rundt 100.000 publikummere for å se på oppvisningsløpet. Har du ikke mulighet til å komme deg til Oslo kan du se det direkte på TV2 kl 19.

På plate:  The Darkness - Hot Cakes

Husker du  «I believe in a thing called love», som kom for nær et tiår siden? Plutselig gikk alle rundt og sang på glamrock-låta med noe skingrende vokal. Hele greia var akkompagnert av hylende gitar og lange menn i ekstremt trange skinnbukser. Nå er The Darkness tilbake med ny skive. 17. august kan du sjekke om «Hot Cakes» er like heit, kul og morsom som gjennombruddsskiva var. Og om singelen «Everybody have a good time» ikke løser verdens finansielle krise (se videoen over), så får den deg nok i godt humør.  

På kino: The Expendables 2

Fredag 17. august er var absolutt alle testosteronheltene fra '80- og '90-tallet tilbake i oppfølgeren til The Expendables fra 2010. Det er fortsatt noe uklart om dette er seriøst eller seriøst tull og tøys. Okke som, du får innmari mange actionhelter for billettprisen her, bare sjekk lista: Jason Stratham, Bruce Willies, Arnold Schwarzenegger (spoiler alert: han sier faktisk «I'm back!»), Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Chuck Norris, Jet Li, Dolph Lundgren med flere.   Garantert god stemning med Motorpsycho på Kartfestivalen (foto: Scanpix)

På Scenen: Kartfestivalen

Hvis du aldri har vært i vakre Gvarv, kjernen av eplekommunen Sauherad i Telemark, bør du dra dit mellom 16. - 18. august. Da går nemlig landets fineste musikkfestival, Kartfestivalen, av stabelen. Den er heløkologisk og helkoselig for store og små. Ferske band og stjerneskudd på formiddagen og etablerte norske og internasjonale band på kvelden. Fredag spiller DumDum Boys, men årets store höydare må jo være det som omtales som «en eksklusiv og unormalt lang konsert» fra Motorpsycho.   Vet du om noe annet vi kan glede oss til i neste uke? Fortell oss i kommentarfeltet under.   

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.