Minst fem ting å glede seg til i neste uke

Det spiller ingen rolle om sommeren har vært grå og våt. Det er mye å glede seg over, både inne og ute.

Håndballjentene skal (forhåpentligvis) knuse svenskene i kampen kl 19 mandag kveld (foto: Scanpix).

På TV: OL i London

Endelig er det skikkelig i gang. OL på dagtid de første ukene tilbake på jobb etter ferien, kan det bli bedre? NRK skal streame 1500 timer direkte på nett, så sitter du ved en dataskjerm blir det superenkelt å få alt med seg. I tillegg anbefaler vi ydmykt SOLs egen OL-side, med de ferskeste nyhetene og med daglig oppdatering om når de norske utøverne skal i ilden. Bokmerk og bruk!    

På plate: Joss Stone - Soul Sessions vol II

Da 15 år gamle Joss Stone i 2003 ga ut den første Soul Sessions-plata, med gamle klassikere fra 60- og 70-tallet, satt verden og måpte over den fantastiske stemmen. De siste ti årene har hun skrevet endel selv (og spilt i filmer og TV-serier, blant annet The Tudors), men mandag 31. august kommer coverlåt-oppfølgeren med mer eller mindre kjente perler fra 70- og 80-tallet. Stemmen er fortsatt strålende og for deg som ikke er kjent i Joss' glade verden anbefales coverlåta i videoen over på det varmeste. Hvem skulle tro at Jack White kunne lage noe som ble så hett? (PS: Har du Spotify kan du høre Soul Sessions Vol II allerede nå).   Slik skal det helst være: akkurat passe varmt, masse folk, masse mål og god stemning. (Foto: Scanpix)

På sletta: Norway Cup

Sensommerens vakreste eventyr? Tenåringer fra hele landet og hele verden, konserter, kamper, nye venner, flørting, fnising og ikke minst fotball, fotball, fotball. Ekebergsletta i Oslo fylles opp fra 29. juli til 04. august. Få full oversikt over både det sportslige og alt det andre på de offisielle nettsidene.   Konsertene på operataket i Oslo pleier å være utsolgt og strålende. Vi får satse på mindre hysteri enn da Bieber entret scenen når Kent spiller. I hvert fall litt (foto: Scanpix).

På scenen: Kent på operataket

Lørdagskvelden 04. august blir forhåpentligvis en solrik og varm aften i Oslo. Det håper i hvert fall de som har billetter til konserten med det svenske bandet Kent. Det er (i skrivende øyeblikk) fortsatt billetter igjen, og mens du venter på konsertstart kan du jo høre noen gamle låter.  

På TV: Miss Marple - Mord er ingen sak

Lei all sporten på TV allerede? Sett deg ned med NRK 3 (den sportsfrie statskanalen) søndag 5. august kl 20, og løs mysteriet sammen med Julia McKenzie i rollen som Miss Marple. Og en ekstra godbit er at godeste Sherlock (Benedict Cumberbatch) spiller politimannen Luke Fitzwilliam. Dette blir bra!