Minst 603 personer hater gate 19 på Oslo Lufthavn

Men vet du hvorfor?

(upublisert) Opprettet
- Det er bare alt for langt å gå lissom! Post gjerne statuser om hvor mye du måtte springe til gaten, hvor mange golfbiler du så og hvor mange sparkesykler du har stjelt på veien. Sånn beskriver Facebook-gruppa «For Oss Som Hater Gate 19» seg selv. I skrivende stund har den 603 frustrerte medlemmer med et horn i siden til én spesiell utgang ved Oslo Lufthavn (OSL), som har fått det uflatterende økenavnet «Hate 19». Det er jo tross alt dobbelt så langt å gå dit.

- Hater gate 19!

Forrige tirsdag tok kvinnen i sikkerhetskontrollen fra meg lykkesteinen min. Hun sa jeg ikke kunne ta den med i håndbagasjen. Fordi jeg hadde avgang fra gate 19 F hadde jeg ikke tid til å sjekke den inn og stå i kø på nytt. - Jeg begynte å gråte av fortvilelse. I løpet av den tiden det tok å gå til 19 F hardnet tårene til nye steiner jeg kunne ta med om bord. Slik lyder én gripende historie fra et gruppemedlem.Løpesko, løpetights, sportsBH, treningsskjorte, stoppeklokke, pulsklokke. Energibar og drikk. Ready, steady..GO! Kommer til mål, klam og jævlig, men hverken håndduk eller en liten våtserviett tilbys. Skyld ikke på meg at det oser svette på flyet. Hater gate 19! er en annen. Blant klagesanger og pinte sukk, har andre medlemmer valgt å være mer pragmatiske. - Jeg har søkt om å få starte Segway-utleie ved inngangen til Gate 19. Noen som vil bli aksjonær? trommer et av de mer kremmerfaglig anlagte medlemmene opp. Engasjementet bruser. (Skjermbilde: Facebook/For Oss Som Hater Gate 19)Engasjementet bruser. (Skjermbilde: Facebook/For Oss Som Hater Gate 19)

Rundt ti minutter å gå

Dagens versjon av gate 19 er et rimelig ferskt fenomen, og en ekstern arm som ble lagd i forbindelse med en pågående utvidelse. OSL selv anslår at det tar cirka ti minutter å gå fra sikkerhetskontrollen til gate 19, mens de andre innenlandsutgangene i verste fall er en fem minutters tusletur. - Sammenliknet med andre internasjonale flyplasser, er dette en kompakt flyplass. Men det er nok langt i forhold til det man er vant til her, slå Joachim Westher Andersen fast til DinSide i sommer. Han er medieansvarlig for lufthavnen. Mest synd er det på nordlendinger og vestlendinger, som visstnok blir delegert til den omsuste utgangen oftere enn andre. Om det er noen trøst, er gate 19 og Pir Syd bare et midlertidig tilholdssted for «Hate 19» mens Oslo Lufthavn pusses opp. Kanskje du til og med elsker at folk hater gate 19? I så fall vet vi om en perfekt Facebook-gruppe for det også. For å sette det litt i system. (Foto: Oslo Lufthavn)For å sette det litt i system. (Foto: Oslo Lufthavn)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.