Vis mer

Menn forsøker å sjarmere ved å spise usunne mengder mat

Slapp av jenter. Han overspiser kun fordi han er interessert i deg.

(upublisert) Opprettet


Forskere ved Cornell University i USA publiserte nylig en studie der resultatet viser at menn spiser mer når de er ute sammen med kvinner.

Undersøkelsen hadde 133 deltagere, 74 menn og 59 kvinner, og fant sted på en "all you can eat"-lunsjbuffet ved en pizzarestaurant. Resultatene de kom frem til var at menn spiste 93 prosent mer pizza, og 86 prosent mer salat når de spiste sammen med en kvinne.

Leder for forskningsprosjektet, Kevin Kniffin, skrev i en mail til The Atlantic at årsaken til dette kan være at menn forsøker å imponere damene og demonstrere hvor harde og tøffe de er.

- Vår forskningsrapport utforsker muligheten for om overspising er en måte å signalisere  at man er sunn nok til å ta usunne valg uten at det går på bekostning av noe, skriver han.

Kvinnene som deltok spiste derimot samme mengde mat uavhengig av hvem de delte måltid med, men de følte at de hadde stresset gjennom måltidet og overspist når den på motsatt side av bordet var en mann.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.