MDG faller tungt på studentmåling

Miljøpartiet De Grønne er fortsatt populære blant studenter, men faller kraftig til 13 prosents oppslutning på en ny meningsmåling.

På meningsmålingen, som er utført av Sentio på oppdrag for Norsk studentorganisasjon og studentavisen Universitas , er MDG tredje største parti. 788 studenter har svart på undersøkelsen, og av disse sier 13 prosent at de ville stemt MDG om det var stortingsvalg i dag.


Det er en nedgang på 7 prosentpoeng siden tilsvarende måling i november i 2014. Men fortsatt klart høyere enn MDGs oppslutning blant den generelle befolkningen, som er på rundt 3,5 prosent på ferske målinger. MDG har dermed nesten 10 prosentpoeng høyere oppslutning hos studenter enn befolkningen for øvrig.– Mindre synlig


– Når klima og miljø har vært mindre synlig, blir det vanskeligere å løfte fram politikken vår, men nå holder vi på med å bre ut politikken på flere saksområder, sier partisekretær Lars Gaupset i Miljøpartiet De Grønne til NTB.


Han viser til at partiet ønsker å markere og videreutvikle politikken på viktige felter som flyktninger, innvandring og økonomi.


– Vitsen med De Grønne er også å tilføre norsk politikk ny retning og nye mål. Vi skal vinne valg på å ta framtiden på alvor. Vår målestokk er at menneskeheten står overfor utfordringer vi ikke har møtt før. Derfor trenger vi politikk vi ikke har hatt før, sier Gaupset.Ap størst


Arbeiderpartiet er største parti blant norske studenter med en oppslutning på 28 prosent, mens Høyre får støtte fra 18 prosent. Begge er dermed noen prosentpoeng under oppslutningen i den generelle befolkningen (henholdsvis 34,6 og 21,8). Ap står på stedet hvil sammenlignet med forrige studentmåling i 2014, mens Høyre går fram med 4,8 prosentpoeng.


Valgforsker Bernt Aardal mener resultatene bekrefter at den radikale profilen studenter var kjent for, i stor grad er borte. Nå står miljø sterkere, mener han.


– Det er likevel overraskende at så mange studenter ville stemt Ap. Tidligere stemte mange unge og studenter på fløypartiene SV eller Frp, sier Aardal til Universitas.


Av de øvrige resultatene Universitas presenterer, kommer det fram at SV får 10 prosents oppslutning, mens 9 prosent ville stemt på Frp.


Legg til sol_no på SnapChat