Vis mer

Lizzie har en beskjed til mobberen: Tusen takk

Ble kalt «verdens styggeste kvinne». Nå er livet hennes totalt forandret.

(upublisert) Opprettet


Da amerikaneren Lizzie Velasquez trykket på en video som het «Den styggeste kvinnen i verden», forandret livet hennes seg for alltid, skriver ABC News. Videoen var nemlig om henne.

Velasquez er rammet av et sjeldent syndrom som gjør at hun ikke går opp i vekt. Det har resultert i en årrekke med mobbing.

- Jeg ble helt knust da jeg så videoen. Det var en lang periode hvor jeg var trist og forbanna, men så bestemte jeg meg for å ta saken i egne hender. Jeg ville ha kontroll over hvordan jeg blir fremstilt overfor andre, sier Velasquez til ABC News.

Uten å vite noe som helst om personen bak den grusomme videoen, har det tøffe kvinnen nå svar mobberen sin i et åpent brev på nettstedet The Mighty.

SOL har samlet 3 ting Lizzie Velasquez vil takke mobberen sin for:


 1. «Tusen takk for den største velsignelsen i hele mitt liv»


  Det tok den modige amerikaneren mange år, men nå har hun virkelig klart å snu den traumatiske opplevelsen om til noe positivt. Hun beskriver virkningen av videoen som å helle bensin på bålet.

  Velasquez lever i dag av å holde motivasjonsforedrag og skrive bøker basert på erfaringer fra hennes eget liv.

  Lizzie Velasquez og regissør Sara Hirsh under premieren på dokumentarfilmen «A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story». (FOTO: Michael Buckner, AFP)


 2. «Tusen takk for at du forandret livet mitt»


  Velasquez er overbevist om at det var meningen at hun og personen bak videoen skulle være i hverandres liv.

  - Ved hjelp av troen, familie og venner har jeg gått fra å føle meg som dritt, til å bruke erfaringen til å gi håp for andre som er rammet av nettmobbing, skriver hun på The Mighty.

  Lizzie Velasquez på en veldedighetskonsert til inntekt for mobbing i Los Angeles. (FOTO: John Shearer/ Invision/AP / NTB Scanpix)


 3. «Tusen takk for at du lærte meg å være sterk»


  - Videoen din tok meg til det laveste punktet jeg har vært i livet, men over tid har det gjort meg sterkere enn jeg noen gang kunne forestille meg, skriver Velasquez.

  Hun mener at mobberen har lært henne å snu grusomme situasjoner til noe positivt.

  - Vi har alle en leder i oss. Takk for at du var den lederen jeg ikke visste at jeg trengte, avslutter Velasquez til The Mighty.

  Under en av Lizzie Velasquez' rekke motivasjonsforedrag. Her i Mexico City. (FOTO: Ronaldo Schemidt, AFP)
Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.