Vis mer

Lexus bygger en kjørbar bil av papp

Glem el-biler. Nå er det pappbiler som gjelder!

(upublisert) Opprettet 1. 1700 pappbiter


  (FOTO: Andrew Matthews / PA photos / NTB scanpix)

  Lexus har tatt origami - kunsten å brette papir - til et helt nytt nivå. Den japanske bilprodusenten bygger i disse dager en kopi av modellen IS Saloon av utrolige 1700 pappbiter på en fabrikk i London.

  Foruten pappbitene består bilen av en stål- og aluminiumsramme og en motor. Den har et komplett interiør og fungerende dører, frontlykter og hjul, skriver BBC.

  Med andre ord: Den kan kjøres.

  (FOTO: Andrew Matthews / PA photos / NTB scanpix)


 2. En hyllest


  (FOTO: Andrew Matthews / PA photos / NTB scanpix)

  Men hvorfor gjør de dette? Jo, Lexus ønsker å feire "de menneskelige håndtverkerferdighetene som inngår i det å lage en bil".

  - De dyktige mennene og kvinnene - kjent som takumi - som jobber i Lexus' produksjoner finpusser sine fingerferdigheter ved å lære seg å brette en origami-katt, kun ved hjelp av sin ikke-dominante hånd. Origami-bilen bygger videre på denne tradisjonen og tar det hele til et nytt nivå, forklarer bilprodusenten.


 3. Tre måneders jobb


  (FOTO: Andrew Matthews / PA photos / NTB scanpix)

  Alle som har hatt et noen timer med kunst og håndverk på barneskolen forstår at det ikke er bare bare å sette sammen en bil av papp.

  Papirbitene er alle ti millimeter tynne og skåret ut ved hjelp av en laser. De er plassert lagvis rundt rammen med et vannbasert lim som må tørke i minst ti minutter etter hver påføring. Det tok derfor rundt tre måneder å bygge ferdig bilen, skriver Carscoops.com.

  Bilen skal vises frem for første gang 8. oktober under en designmesse i Birmingham.

  (FOTO: Andrew Matthews / PA photos / NTB scanpix)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.