Laureen er lam fra livet og ned - nå er hun luftakrobat

Laureen er lam fra livet og ned - nå er hun luftakrobat

- Ikke la folk fortelle deg at noe er umulig.

(upublisert) Opprettet


Da Laureen Watson var 19 år havnet hun i en bilulykke som gjorde henne delvis lam fra livet og ned. Men dette stoppet ikke den australske kvinnen i å nå drømmen om å bli luftaktrobat.

Til tross for at fysioterapautene sa hun aldri ville klare det, har Laureen oppfylt drømmen om å bli luftakrobat og opptre foran publikum, skriver Buzzfeed.

Men veien dit har ikke vært enkel:


 1. Ti år med fysioterapi


  Kunne ikke laste instagram


  Etter ti år med fysioterapi så hun tilfeldigvis en oppvisning i luftakrobatikk på et kjøpesenter, og bestemte seg for å lære seg dette selv.

  - For meg var fysioterapien en vedvarende påminnelse om hvor annerledes jeg var, og det fikk meg til å føle meg mer funksjonshemmet, sier hun til BuzzFeed.


 2. - Klarer jeg dette kan jeg klare alt


  Kunne ikke laste instagram  Fysioterapauten oppmuntret henne til å finne noe som ville få henne til å le og ha det gøy. Dermed bestemte Laureen seg.

  - Jeg tenkte at dette var nødt til å være umulig, men hvis jeg kan mestre det vil jeg kunne gjøre alt, forklarer hun.


 3. Tok et halvt år å finne skole


  Kunne ikke laste instagram


  Etter noen måneder med leting, fant hun en skole som ville gi henne full støtte og veiledning. De første seks månedene på skolen Industry Aerial Arts klarte hun ikke annet enn å dra seg selv opp og stå på ett ben.


 4. Trosset fysioterapautene


  Kunne ikke laste instagram


  Fysioterapauten forklarte henne at hun ikke ville klare å holde på med luftakrobatikk. Laureen byttet fysioterapaut, og den nye terapauten sa det samme.

  Men med hard trening klarte den bestemte jenta mer og mer. Faktisk inspirerte fysioterapauten henne til å prøve enda hardere, ved å unngå å støtte henne.


 5. Er blitt profesjonell luftakrobat


  Kunne ikke laste instagram


  Etter to år med målrettet trening har Laureen endelig oppnådd drømmen om å bli luftakrobat. Hun har tilpasset apparater slik at hun kan bruke dem, og funnet egne måter å gjøre forskjellige triks og positurer på.

  Laureen er blitt en stor inspirasjonskilde for mange. De mange tilbakemeldingene hun har fått fra personer som selv er lamme fra livet og ned, som har måttet amputere eller som lider av kroniske sykdommer har inspirert henne til å starte bloggen Fitness to Free og sin egen YouTube-kanal.


 6. Laureens inspirerende melding


  Kunne ikke laste instagram


  Tidligere i år la Laureen ut dette bildet på bildedelingstjenesten Instagram, med denne teksten:


  «For 14 år siden ble jeg lam etter en bilulykke, som førte til at jeg ble lenket til rullestolen. Siden da jeg jobbet veldig hardt for å komme ut av den, og prøve alt mulig. Jeg gikk til en fysioterapaut som sa at han ikke trodde jeg hadde nok styrke i bena til å utføre luftakrobatikk, og jeg er glad jeg fortsatte å å prøve og satset det likevel. De siste to årene har jeg fått bedre balanse, kjernemuskulatur, koordinasjon og styrke.
  Ikke la folk fortelle deg at noe er umulig: Vis dem at det er mulig å få til alt.»
 
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer