Kveldens meste på TV tirsdag

Nytt periodedrama fra BBC, koselig og konkurransefri sykling og dyptpløyende dokumentar om det vi alle trenger, men ikke har ... penger.

(upublisert) Opprettet
Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Her er våre favoritter i kveld: Hedda Kise og Charlotte Mohn er programledere sykkeleventyret «Jenter på hjul» (foto: TV 2).

 Kl. 20.00: Jenter på hjul (TV 2)

Charlotte Mohn og Hedda Kise sykler for første gang i utlandet, nærmere bestemt i Danmark. De får noen uforglemmelige øyeblikk på øyene Bornholm og Læsø. Den første er veldig kjent for oss nordmenn, men den siste er en ukjent perle.   Britisk kostymedrama - blir det bedre? (Foto: NRK)

Kl. 21.30 Frå Lark Rise til Candleford (NRK1)

Premiere! Dette må bli bra, for BBC kan kostymedrama. Her er vi på landsbygda i Oxfordshire på 1800-tallet, og  unge Laura Timmins (Olivia Hallinan) blir tvunget til å forlate barndomshjemmet da det blir forøkelse i den allerede store familien. Laura reiser fra den lille landsbyen Lark Rise til den handelsbyen Candleford. Hun får jobb på postkontoret, hos sprudlende og tøffe Dorcas Lane (Julia Sawalha). I første episode i serien dukker en vakker fremmedkar opp i Candleford med et selvsikkert uttrykk i ansiktet. Mannen heter James Dowland. Hvordan kommer folk i byen til å ta imot denne karen som straks får øye på Dorcas Lane? Serien har hatt knallbra seertall i Storbritannia og fjerde (og tilsynelatende siste) sesong gikk på BBC i vinter. Den er basert på Flora Thompson selvbiografiske roman «Lark Rise To Candleford».  

Kl. 22.30: Festen er over - Vesten er blakk (NRK2)

Finanskrisa, den blir liksom ikke borte. Verdensopplyser BBC trår til og forklarer hvorfor, hvordan og hva som kommer til å skje. Og av traileren over kan det virke som om de har et rock 'n' roll-aktig blikk på det hele. Dette er første av to episoder.

Her er flere TV-lister

Kveldens filmer (alle kanaler) Kveldens dokumentarer (alle kanaler) Dagens sportssendinger (alle kanaler) Hva skal du se på TV i kveld? Kom gjerne med forslag til andre programmer som går i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.