Kveldens beste på TV onsdag

TV 2 smeller til med europeisk premiere på en amerikansk reality-suksess denne kvelden.

Den enkleste oversikten over kveldens TV-programmer får du ved å bruke SOLs TV-guide. Her kan du også lage din egen TV-guide med bare dine kanaler. Her er våre favoritter i kveld:   T-skjorten. Et enkelt, men meningsbærende plagg (foto: Scanpix).

Kl. 18.00: T-shirtens historia (SVT 2)

Dette enkle plagget har vært en sentral del av vår tid, selv om det finnes 700 år gamle t-skjorter i Frankrike. Men kanskje er det punkere, rockere og turister som tydeligst har personifisert dette kroppsnære tøystykket? I denne dokumentaren får du stifte nærmere bekjentskap med klesplagget alle har (ja, såpass tør vi påstå). Programleder Freddy Dos Santos og deltakerne i «Amazing Race Norge 2012» (foto: TV2).

Kl. 20.00: The Amazing Race Norge (TV2)

Jøss! TV 2 er faktisk den første kanalen i Europa som kan presentere sin egen versjon av det spektakulære amerikanske reality-formatet «The Amazing Race». Elleve tomannslag konkurrerer mot hverandre i en halsbrekkende reise rundt i verden hvor de må løse oppgaver på veien mot et endelig destinasjonssted. Spenn deg fast! I Halden fengsel møter vi Reio som er dømt til lang fengselsstraff i Norges nyeste og fineste fengsel (foto: NRK).

Kl. 20.45: Status Norge: Bak murene (NRK1)

Hvordan behandler vi de farligste forbrytere i samfunnet vårt? Hva betyr det å bli dømt til fengselsstraff, forvaring eller til tvungen psykiatrisk behandling? Denne dokumentarserien gir deg et innblikk i hvordan det er å være forbryter i Norge.

Her er flere TV-lister

Kveldens filmer (alle kanaler) Kveldens dokumentarer (alle kanaler) Dagens sportssendinger (alle kanaler) Hva skal du se på TV i kveld? Kom gjerne med forslag til andre programmer som går i kveld.