Karpe Diem kliner til med ny video: - Helt vill!

Karpe Diem kliner til med ny video: - Helt vill!

Slapp ny video på Sophie Elises blogg.

(upublisert) Opprettet


Under årets Spellemannpris vant rapduoen Karpe Diem pris i klassen Årets musikkvideo, for sin «Hvite menn som pusher 50».

Nå er gutta klare med sin ny låt fra «Heisann Montebello»-prosjektet, som handler om å være rollemodell. Og denne gangen valgte de å slippe låta «Hus/hotell/slott brenner» på Norges største blogg, nemlig Sophie Elise

Se videoen øverst i saken! 

Les også: 6 ganger Karpe Diem fikk nettet til å koke

Før jul slapp Karpe Diem tre nye låter, tre år etter megasuksessen med albumet «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden». «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» var en av låtene, hvor duoen blant annet går til angrep på Anders Anundsen.

Dette skapte mye oppmerksomhet og fikk anmelderne til å trille både fem og seks på terningen.

I likhet med de tre første singlene fra «Heisann Montebello», ble «Hus/hotell/slott brenner» sluppet med en video. Den er regissert av Stian Andersen og det er Thomas Kongshavn, Chords, Patrik Collén og Eirik Kiil Saga som har produsert sangen.

Videopremiere på bloggen til Sophie Elise:


Kunne ikke laste instagramDen populære bloggeren, som har fått mye omtale den siste tiden, skriver på bloggen at hun ikke kunne tro sine egne ører da hun fikk en sms fra Karpe Diem.

For et par uker siden fikk jeg en melding på telefonen fra gutta i selveste Karpe Diem. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne ører da de ville ha premiere på sin nye låt og video «Hus/hotell/slott brenner» på min blogg, skriver hun og legger til:

Jeg sa ja til å ha premiere på videoen her på grunn av tematikken i låta. Om å være forbilde og rollemodell. Selv om gutta i Karpe Diem og meg er ulike og har forskjellige liv, så er vi i samme posisjon i forskjellige kategorier.

Twitter forteller hun at det muligens er det kuleste hun har fått gjøre i år.

Twitter koker


Etter Karpe slapp den nye låten mandag morgen, har de rukket å havne på Twitter-listen over norske trender. Reaksjonene har begynt å tikke inn:


Men ikke alle er like positive:- Litt ensformig


Andrew Mukuria har anmeldt «Hus/hotell/slott brenner» for P3, og gå låten terningkast 4.

««Hus/hotell/slott brenner» fortsetter på mange måter hvor de siste singlene slapp og den breiale stilen til Norges beste rapgruppe er uanstrengt, men likevel er det ikke like hardtslående som forrige gang.» skriver Mukuria.

Han fortsetter: «Produksjonen er stor og grandios med flere elementer, og bassen klapper nærmest guttene fremover når de synger. Kombinasjonen av sang og rapping har vært gjort bedre av gruppa før, her lyder det heller litt ensformig.»

Har «lånt» tekstlinje fra et av de fire store i norsk rock, nemlig DumDum Boys:


 Se og hør DumDum Boys-låta her.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer