Jenter verden over viser seg med og uten sminke

Mener ingen skal føle skam over å gå med eller uten sminke.Hvem har vel ikke sett artikler på nettet hvor «Høstens fineste sminketrender», «Smink deg som en Hollywood-stjerne» eller «Seks sminkefavoritter til under 200-lappen» er tittelen?

Kvinner og jenter verden over elsker å «pynte» seg med sminke. For noen er det for å dekke over urenheter, mens for andre er det for å se bedre ut.

Men den siste tiden har hashtaggen #PowerofMakeup herjet på internett – hvor kvinner viser seg selv med og uten sminke. Bakgrunnen for taggen er at kvinner mener de ikke skal føle skam om de ønsker å gå med sminke, eller gå helt uten.

Youtuber og vlogger Nikkie, som har nærmere 2 millioner følgere på Youtube-kanalen sin, er personen bak bevegelsen #Powerofmakeup. I en video, der hun viste effekten ved bruk av sminke, fortalte hun hvordan jenter ofte skjemmes over at de liker sminke.


«Jeg føler at sminke har nesten blitt skambelagt den siste tiden. Det er som det å sminke seg for moro skyld har blitt en skam. Derfor tenkte jeg det kunne vært kult å vise dere påvirkningskraften sminke har. En transformasjon. Fordi sminke er GØY», skrev hun til videoen.

SOL har samlet noen av bildene som viser effekten av sminke:
 1. Power of makeup
 2. Med og uten: Her er forskjellen


  Kunne ikke laste instagram 3. 1, 2, 3, 4


  Kunne ikke laste instagram 4. Dekker uren hud (video)


  Kunne ikke laste instagram 5. Uten sminke vs. med sminke


  Kunne ikke laste instagram 6. #Powerofmakeup


  Kunne ikke laste instagram 7. Før - etter:


  Kunne ikke laste instagram 8. Forskjellen:


  Kunne ikke laste instagram