Ikonisk folkevogn blir el-bil

SOL har samlet sine favorittbilder av den allsidige hippiebilen.Under New York International Auto Show avslørte styrelederen i Volkswagen at de planlegger å relansere den ikoniske bilen fra 50- og 70-tallet, og at den kommer til å være elektrisk.

Selv om det ikke ble gitt noen detaljer vedrørende design kunne han avsløre at den nye utgaven ville ha flere likhetstrekk med orginalen.

Bilen forbindes ofte med hippiekultur, "flower power" og peace-tegnet, noe som neppe kommer til å endre seg nå som den kommer i en mer miljøvennlig utgave.

SOL har samlet noen bilder av sine favoritter, som også viser hvor anvendelig det tyske sjarmtrollet.


 


 1. Big Wheels


  Kunne ikke laste instagram  De første bilene rullet ut på veien i november 1949, og fra mars året etter ble det bygget ti biler om dagen på VW-fabrikken i Wolfsburg, Tyskland


 2. En Woodstock-klassiker


  Kunne ikke laste instagram  Fra 1950 til 1990 ble det produsert rundt fem millioner biler, og det uten noen nevneverdige designendringer.


 3. Siste runde før baren stenger


  Kunne ikke laste instagram  Den mest poulære fargen er lys blå. Nesten 20% av alle bilene som ble produsert på fabrikken i Brasil kom i nettopp denne fargen.


 4. Perfekt for «glamping»


  Kunne ikke laste instagram  Etter 63 år, og med over ti millioner produserte biler, bestemte Volkswagen seg for å ikke lage flere folkevogner i desember 2013.


 5. Need for speed


  Kunne ikke laste instagram  Hvis man stiller alle folkevognene produsert etter hverandre ville man nådd rundt jorden én gang.


 6. I en galakse lang, langt borte


  Kunne ikke laste instagram  Kjært barn har mange navn, og i Danmark kalles bilen for «Rugbrød».


 7. Ekspedisjonstruck for eventyreren


  Kunne ikke laste instagram  De første bilene som ble produsert hadde en toppfart på bare 100 km/t.


Folkevogna inspirerer også på andre områder:


 


 1. Når grillsesongen er i gang


  Kunne ikke laste instagram 2. På varme sommerkvelder


  Kunne ikke laste instagram 3. Over et slag billiard


  Kunne ikke laste instagram 4. Eller når poden skal sove


  Kunne ikke laste instagramKilder: The Daily Mail, Rent-A-Camper.co.uk, Wikipedia.org, Glamping.com, TheMonsterfactory, Classic Campers, Newszoom.org