Hvorfor er katter så redd for agurker?

Eksperter har svaret.
Det florerer av videoer på YouTube hvor katter skvetter himmelhøyt av agurker. Ja, du leste riktig, agurker.

Scenario: Pus spiser maten sin i fred og ro, intetanende om at noen har lagt en agurk like bak ham. Sekunder senere får han øye på agurken og skvetter minst en meter opp i lufta.

Katter er lettskremte dyr tenker du kanskje, men er det faktisk selve agurken de er redde for?

Nei, mener spesialist i dyreadferd, Roger Mugford.

- Jeg tror svaret ligger i at kattene finner et uventet objekt som er blitt plassert der i all hemmelighet mens de sto med hodet i matfatet. Katter er mistenksomme overfor alt ukjent. Det ukjente kan nemlig være et annet rovdyr, sier han til The Telegraph.

Mugford tror katter vil skvette like mye om agurken byttes ut med en annen gjenstand som for eksempel en edderkopp, plastikkfisk eller en maske.

Agurk stresser pus


Holder katten alle bena på bakken når den ser den lange grønnsaken, kan den likevel uttrykke redsel ved å løpe vekk eller dulte til agurken med poten.

Personlig blir du neppe stresset av synet av en agurk, men virkeligheten er en annen for katten din. Kattens skrekk er faktisk mer skadelig enn morsom, advarer National Geographic.

Ekspert på katteadferd, John Bradshaew, forteller at det er instinktet til katter som forteller dem å reagere når de ser noe utenom det vanlige. Som for eksempel en agurk på gulvet.

- Det er også mulig de assosierer den grønne inntrengeren med slanger, som kan være dødelige for katter, sier Bradshaew til National Geographic.

Kjæledyr har som regel positive assosiasjoner knyttet til området rundt matskålen sin. Tuller du med det hellige rommet, kan pus i verste fall skade seg selv eller forbli stresset i flere dager. Forfatter av boken «Tenk som en katt», mener det er en slemt å skremme opp katten sin.Legg til sol_no på SnapChat