Vis mer

Hvilke spådommer viste seg å bli sanne?

Tilbake til Fremtiden 2 hadde mange tanker om hvordan 2015 ville se ut.

(upublisert) Opprettet
 Det er all grunn til å heise flagget og feire på denne onsdagen for dette er dagen og datoen Marty McFly ankommer vår tid fra fortiden.

"Back to the Future-day" markers blant annet med at Universal Studios har laget en trailer for Haisommer 19, og Pepsi lanserer Pepsi Perfect som skal selges i en begrenset periode. Begge deler dukket opp da Marty ankom Hill Valley i 2015.

Men hva med alle spådommene filmen gjorde om livet vi alle kom til å leve i fremtiden? Var det noen som traff, eller var det kun bomskudd fra manusforfatter og regissør Robert Zemeckis?

Sol har samlet...


 


 1. Hoverboard


  (FOTO: Skjermdump, YouTube)

  Det kan umulig ha vært noen som så filmen som ung og ikke drømte om å en gang ha sitt eget hoverboard. Takket vær firmaet Hendo Hover er den drømmen i ferd med å bli virkelig. Det er kanskje ikke like om hjørnet, først må Tony Hawk skate seg ferdig.


 2. Selvknytende sko


  (FOTO: Skjermdump, YouTube / Nikemag.com)

  Ok... De er desverre ikke selvknytende, men de har lysende LED-panel og lysende Nike-logo som man kan skru på. Batteritiden er på 5 timer før de må lades opp .


 3. Flatskjermer og videosamtale


  (FOTO: Skjermdump, YouTube)

  Mellom Skype, Facetime og flerfoldige andre verktøy og applikasjoner kan vi trygt si at det er fult mulig å ha en videosamtale med noen på en flatskjerm-TV, nettbrettet, mobilen eller laptoppen vår. Fremtiden er utvilsomt nå.


 4. Nettbrett


  (FOTO: Skjermdump, YouTube)

  Det er ikke få hjem som har et nettbrett av ett eller annet merke. Siden lanseringen i 2010 har Apple solgt mer enn 250 millioner av sin iPad, så denne spådommen slo skikkelig til.


 5. Jakke som justerer størrelse og tørker seg selv


  (FOTO: Skjermdump, YouTube)

  Enn så lenge så må vi nok henge opp våte klær, og sy de inn om de er for store eller rett og slett kjøpe nye. Det er en god idé, men hvordan skal lage klær som justerer størrelsen ut fra hvem som har de på?


 6. Flyvende biler


  (FOTO: Skjermdump, YouTube)

  Nå skal det i rettferdighetens navn sies at en av filmens produsenter, Bob Gale, innrømmet på kommentarsporet på BluRay-utgivelsen at de var klar over at flyvende biler ikke ville være en realitet i 2015. Men vi er på vei. Tesla lager jo selvkjørende biler, så vi får bare håpe at Elon Musk har noe på gang på dette område også.


 7. Betaling med fingeravtrykk


  (FOTO: Skjermdump, YouTube)

  Vi nærmer oss, det gjør vi. Tommelavtrykket ditt kan for eksempel brukes når vi handler med mobilen, men vi er enda ikke helt i mål. Det kan fort ta litt tid før alt kan kjøpes ved å scanne fingeravtrykket vårt.


 8. Chicago Cubs vinner 2015 World Series


  (FOTO: Skjermdump, YouTube)

  En av spådommene i filmen som mange tenkte aldri kom til å skje var at Chicago Cubs skulle vinne en World Series-tittel i Baseball. En liten stund så det ut som at det faktisk kunne skje, men til sist viste det seg at det ikke lar seg gjøre.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.