Husker du jentene bak "Rosa Helikopter"? Dette gjør de i dag

Mye har skjedd med A-teens, Dr. Bombay, Peaches og Bosson siden sist.

De hadde alle en eller flere hits for 15-16 år siden. De var alle popstjerner. Og de var alle svenske.

Men mange av dem har også forsvunnet fra rampelyset. SOL serverer deg i denne artikkelen tidenes dose med nostalgi.

Slik gikk det med artistene bak noen av 1990- og 2000-tallets største hits:

Peaches (Rosa Helikopter)


(FOTO: Terje Visnes / VG / NTB scanpix)

"I en rosa helikopter ska jag flyga hem till dej". Du husker den sangen, ikke sant?

Duoen Peaches, bestående av Tåve Wanning og Isabelle Erkendal, solgte til platinum i Norge i 2001 med låta om det lille, magiske helikopteret, ifølge Wikipedia.

Jentene, som var bare åtte og elleve år gamle da gruppen ble startet, ga ut flere singler i ettertid, men klarte aldri å oppnå like stor suksess.

Mye har skjedd siden den gang. I dag er både Wanning og Erkendal naturligvis blitt voksne, men har begge holdt seg innenfor musikkens verden. Erkendal har blant annet spilt i bandet West End Girls, mens Wanning i dag er vokalist i rockebandet Adrenaline Rush og Savage Animal.

Slik ser Tåve Wanning ut i dag:

Kunne ikke laste instagram


Emilia (Big big world)


(FOTO: Jan Collsiöö / TT / NTB scanpix)

I 1999 tok svenske Emilia verden med storm med låta "Big big world". Refrenget satte seg fort på hjernen til mennesker verden over, og låta toppet listene i flere land.

Men så ble det relativt stille fra Emilia Mitiku - i hvert fall i Norge. Hun har dog holdt på med musikken siden, og kom på en hederlig 9. plass i Melodifestivalen (Melodi grand prix i Sverige) i 2009. Hun slapp sitt seneste album "I belong to you" i 2013.

Slik ser pop- og soulsangeren ut i dag: 

(FOTO: Stefan Jerrevång / TT / NTB scanpix)

Bosson (One in a million)


(FOTO: Magnar Kirknes / VG / NTB scanpix)

2001 var året Bosson (Staffan Olsson) erobret hitlistene i Europa og Asia med låta "One in a million". Mange husker den kanskje spesielt fra klimakset og slutten på storfilmen "Miss Undercover" med Sandra Bulluck i hovedrollen.

Men hvor ble Bosson av? Jo, han er fortsatt musiker, og har etter hiten "One in a million" vært på en rekke turneer og gitt ut flere album. Men har aldri helt klart å følge opp suksessen.

Kunne ikke laste instagram


Dr. Bombay (Calcutta og SOS)


(FOTO: Bertil Ericson / TT / NTB scanpix)

"Calcutta, I am a taxidriver in. Calcutta, I drive my little taxi in. Calcutta, taxi taxi taxi in. Calcutta, taxi taxi taxi in".

Denne strofen husker de aller fleste som var unge på 90-tallet. Svensk-danske Jonny Jakobsen, best kjent under pseudonymet Dr. Bombay, herjet med de indisk-inspirerte låtene "Calcutta" og "SOS".

Han måtte i 1998 tåle kritikk fra blant andre Indias tidligere ambassadør i Sverige, Sushil Dubey, som mente artisten tegnet feil bilde av landet. Dr. Bombay svarte på kritikken i Aftonbladet, og hevdet han ikke mente å være slem.

- Ikke misforstå meg. Jeg elsker landet deres, sa han.

Jakobsen prøvde seg i årene etter som Dr. MacDoo, en skotsk slekning av Dr. Bombay, og "meksikanske" Carlito, med varierende hell.

I 2012 stilte han på "We love the 90s" i Oslo, sammen med blant annet E-type.

Bildet er fra 2012. (FOTO: Jens L´estrade / TT / NTB scanpix)

A-teens (kjent for flere låter)


(FOTO: Tobias Röstlund, TT Nyhetsbyrån/ NTB Scanpix)

Husker du denne gjengen? Marie Serneholt, Sara Lumholdt, Dhani Lennevald og Amit Paul debuterte i 1999 som popgruppen A-Teens. Hele konseptet var å gjøre moderne versjoner av gamle ABBA-låter. Gruppen ble raskt populær, og skal ha solgt over 6 millioner album verden over. Men siden 2006 har vi hørt lite fra A-Teens.

Sara Lumholdt har nå rukket å bli 31 år. Etter noen års pause fra rampelyset satset hun på en solokarriere som artist, men det tok aldri helt av - i alle fall ikke i Norge. Den tidligere tenåringsstjernen jobber i dag med med økonomi i tillegg til at hun er poledance-instruktør.

Maria Serneholt har også hatt nok å gjøre side A-Teens. I tillegg til å være blogger, modell, artist og programleder har hun både vært med på Melodifestivalen og i den svenske varianten av Skal vi danse. Til tross for at guttene i popgruppa heller ikke har ligget på latsiden, har det vært betydelig mer stille fra dem.

Dhani Lennevald prøvde seg på en kort solokarriere, har ikke vært like aktiv i rampelyset som sine kvinnelige bandkolleger. Amit Paul har derimot kjørt et et langt mer anonymt løp. Han har lagt artistlivet på hylla og jobber nå som sjef i et teknikkfirma. Svenske Nöjesguiden har tatt en prat med den tidligere popstjernen som er godt fornøyd med karriereskiftet.

- Det viktigste for meg er at jeg jobber med noe jeg brenner for og at jeg kan overleve rent økonomisk, skriver Paul til nettsiden.

(FOTO: Leaderlab, Flickr/ NTB Scanpix)

Kunne ikke laste instagramLegg til sol_no på SnapChat