Hjemløs mann reddet livet til ukjent baker - fikk kjøpe bakeriet for 9 kroner

Historien går verden rundt.

Verden er full av gode mennesker og rørende historier. En av dem fant sted i Frankrike for noen måneder siden.

På utsiden av et bakeri i den østlige byen Dole, satt Jerome Aucant (37), som er hjemløs, på sin faste plass å ba om penger. Det var helt til han la merke til at eieren av bakeriet, Michel Flamant (62), begynte å rave rundt på kjøkkenet, skriver Afp.

Aucant skjønte fort at det var noe galt og kontaktet ambulanse. Dette skulle bli begynnelsen på hans nye liv. 

Fikk seg deltidsjobb


Telefonen til ambulansen ble redningen til Flamant. En av ovnene i bakeriet hadde begynt å lekke kullosgass, som er svært dødelig.

- Hvis Jerome ikke hadde vært der den dagen jeg hadde vært død, sier 62-åringen som lider av kullosforgiftning til Afp.

Han måtte tilbringe 12 dager på sykehus etter hendelsen som skjedde tilbake i desember. Da han ble friskmeldt dro han tilbake til bakeriet sitt og ga Aucant en deltidsjobb.

Flamant lærte opp den unge mannen, som ikke hadde mye arbeidserfaring fra før. Han ble overrasket over Aucants engasjement og lærevilje. Det var da han bestemte seg for å pensjonere seg. Og det var ingen tvil om hvem som skulle overta butikken.

Solgte bakeriet for 9 kroner


62-åringen valgte nemlig å selge bakeriet til mannen som reddet livet hans. Og det for den nette summen av 1 euro, i overkant av 9 norske kroner, skriver svenske Aftonbladet.

- Hva er viktigst: penger eller livet? Jeg bryr meg ikke om penger. Jeg ønsker å være fri og ta livet med ro, sier Flamant.

37-åringen jobber nå seks dager i uka og forteller til Afp at han har fått en utrolig gave. Nå skal han fokusere 100 prosent på jobb.

Legg til sol_no på SnapChat