Her sier reporteren opp på direkten

Den kontroversielle oppsigelsen har tatt Internett med storm. Her er ni episke oppsigelser.

1. - F*** it, jeg slutter

Charlo Greene sjokkerte både seere og kolleger da hun sa opp jobben på direkten denne uken. Etter en reportasje om Alaska Canabis Club, avslørte TV-reporteren at hun er grunnleier av canabis-klubben som ble omtalt i reportasjen.
- F*** it, jeg slutter, sa Greene og forlot studio. Den andre programlederen i studio, så ganske sjokkert ut etter opptrinnet og stotret frem en beklagelse. TV-kanalen KTVA, var raskt ute med å beklage episoden i sosiale medier.  

2. Kuppet NRK-sending

Det er ikke bare i USA at ansatte sier opp på direkten. I 2010 kuppet NRK-programleder Pia Beathe Pedersen, Østlandssendingens nyhetsopplesning for å si opp jobben. - Det jeg gjør nå er skikkelig skummelt. Jeg er ulydig og kan risikere å få skikkelig kjeft, men jeg ser ingen annen utvei, sier Pedersen, før hun fortsetter. - Jeg sier nå opp og går min vei. Takk for meg. Ha det! Programlederen publiserte i tillegg oppsigelsen på NRKs nettsider.  

3. Sa opp i Putin-protest

Tidligere i år fikk den amerikanske journalisten, Liz Wahl, nok. Hun annonserte på direkten at hun ikke lenger ønsket å jobbe for TV-kanalen Russia Today. - Personlig møter jeg mange utfordringer ved denne jobbe, både etiske og moralske, sa Wahl på direkten. Wahl begrunnet oppsigelsen med at hun ikke lenger ønsket å være en del av en organisasjon som «renvasker Putins handlinger».

4. Kledd som en banan

En annen kar hadde tydelig fått nok av jobben sin i et forsikringsselskap. Iført en diger banandrakt og akkompagnert av et band, leverte han oppsigelsen til sjefen. Videre løp han en velfortjent seiersrunde gjennom kontorlandskapet.  

5. Kalte inn korpset

Joey tok musikkdelen av oppsigelsen ett skritt lenger. Han samlet nemlig sammen hele korpset sitt for å overlevere oppsigelsen til sjefen. - Vi blir behandlet som dritt, fortalte Joey i videoen. Til tross for at den tidligere hotellansatte var strålende fornøyd med å si opp, tok ikke sjefen avgjørelsen med like stor fatning.  

6. Kjeftet på hele flyet

Etter å ha jobbet 20 år som flyvert, rant begeret virkelig over for Steven Slater. Like etter landing kom han i krangel med en passasjer. Da hun nektet å beklage til flyverten, bannet og kjeftet Slater på alle passasjerene over flyets høyttaleranlegg. Men det stoppet ikke der. 39-åringen tok med seg en øl og rømte ut flyets nødutgang. Han ble senere arrestert i sitt eget hjem.  

7. Oppsigelse med stil

Du trenger ikke å hate sjefen din for å levere en spektakulær oppsigelse. Det er denne mannen et levende eksempel på. Sammen med en acapella-gruppe, annonserte amerikaneren at han slutter i kafé-jobben for å starte for seg selv. Verken sjefene eller gjestene hadde neppe sett oppsigelsen komme.  

8. Danset seg arbeidsløs

Marina hadde fått nok av å levere kvantitet fremfor kvalitet. Grytidlig på morgenen valgte hun derfor å si opp jobben med å lage nyhetsvideoer, på en veldig spesiell måte. - I nesten to år, har jeg ofret forhold, tid og energi på denne jobben. Alt sjefen min bryr seg om, er hvor mange som ser hver video, sier Marina i Youtube-oppsigelsen sin. Hun valgte å bruke sin siste tid i firmaet til å lage en video hvor fokuset var på innholdet, ikke seertallene.  

9. - Har ikke gjort noe på 14 år

En tysk statsansatt vakte oppsikt da han gikk av med pensjon etter 14 år. I en dønn ærlig epost til sine kolleger, innrømmer 65-åringen å ikke har gjort noen verdens ting på jobb gjennom alle årene han jobbet der. - Siden 1998 var jeg til stede, men likevel ikke der. E24 skriver at han ble fratatt stadig flere arbeidsoppgaver, noe som ga ham friheten til i slappe av. Til tross for å ha utført i minst mulig arbeid, har den ansatte tjent nærmere 5,7 millioner kroner gjennom 14 år.