Vis mer

Her er løsningen på problemet alle katteeiere har

Hva er det med katter og datamaskiner?

(upublisert) Opprettet 1. Dette er problemet:


  Kunne ikke laste instagram  Sett det før? Mange katteeiere har nok det. De firbeinte vennene våre elsker - i likhet med oss mennesker - å sitte på datamaskinen. Men forskjellen mellom oss og dem er at kattene faktisk setter seg til rette selve maskinen.

  Men hvorfor gjør de det? Og hvordan kan vi løse problemet? SOL har samlet svarene.


 2.  Lys og varme


  Kunne ikke laste instagram  Det er ikke bare Halvdan Sivertsen som liker "lys og varme". En analyse gjort av det japanske nettstedet My Navi viser at kattene slår seg ned på tastaturet fordi de rett og slett elsker varmen fra maskinen.

  Katteekspertene hevder at dyrene også tiltrekkes av de mange lysene og lydene, som trolig minner dem om insekter. Det skader nok heller ikke at tastaturet er mykt og deilig å ligge på.

  Her er tre forskjellige produkter som kan gjøre hverdagen enklere for dem som har gått lei kombinasjonen katt og PC:


 3. Løsning 1: Datamaskin for katter


  (FOTO: Suck UK / REX Shutterstock)

  Dette er en "cattop". Det er rett og slett en lekemaskin fra det britiske firmaet Suck.Uk, som er tilrettelagt for katter. Tastaturet og musa er i dette tilfellet byttet ut med et klorebrett og en lekemus.


 4. Løsning 2: Programvaren som avslører kattepoter


  (SKJERMDUMP: bitboost.com/pawsense)

  "PawSense" er en programvare som er utviklet for å oppdage når en katt tripper over tastaturet. Programmet slår inn hver gang den oppdager "katte-lignende-skriving", som for eksempel:

  "ksdflsdkkjflsjaføljlfkjs lsfkjls lsdfkjs fdølksdjf sdfsdfløksdjf sldfkj sdølkfj".

  Programvaren, som ble utviklet av Chris Niswander for over 15 år siden, gjør at katten ikke klarer å avinstallere eller slette programmer og filer på maskinen.


 5.  Løsning 3: Glassbrettet som holder katten borte


  Kunne ikke laste instagram  Folkene bak "U-Board" mente produktet var perfekt til å organisere kontorpulten, men det viste seg at glassbrettet også holder katten borte fra tastaturet. Det er mer enn god nok plass til armene dine, men akkurat ikke plass til et dyr.

  Det er imidlertid helt forståelig om du ønsker å la problemet forbli et problem. Det er jo vanskelig å si nei til disse to:


 6. Søt katt 1:


  Kunne ikke laste instagram 7. Søt katt 2:


  Kunne ikke laste instagramVi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.