Vis mer

Her er det forbudt å ta selfie

India har innført forbud etter selfie-ulykke med dødelig utfall.

(upublisert) Opprettet


16 steder i den indiske byen Mumbai har blitt selfie-frie soner etter en mann druknet da han forsøkte å redde en kvinne som falt ned fra en klippe under en selfie.

Den 18 år gamle kvinnen som falt i den arabiske hav er fortsatt savnet, skriver The Guardian. Mannen var en tilfeldig forbipasserende. Han ble funnet død to dager etter ulykken.

Kan dukke opp flere selfie-frie soner


Flere store turistattraksjoner som Girgaum Chowpatty stranden og Marine Drive omfattes av forbudet. Politiet utelukker ikke at det vil dukke opp flere selfie-frie soner i byen, melder The Guardian.

Den fatale ulykken i Mumbai er langt fra det eneste dødsfallet som skyldes selfier. Ifølge Mashable, var det flere som mistet livet i selfie-ulykker enn i haiangrep i 2015. Mens statistikken viser at det kun var åtte personer som ble drept av hai, har mediene meldt om 12 selfie-ulykker med dødelig utfall.

Falt ned trapp


En japansk turist mistet livet i september i fjor da han skulle ta bilde av seg selv på Taj Mahal i India. Turisten falt ned en trapp, og døde senere av skadene på sykehus, skriver BBC.

Amerikanske etterforskere mistenker at selfie også er delvis skyld når et småfly krasjet i Denver, Colorado. Piloten hadde tatt flere bilder av seg selv og passasjeren like før de krasjet i døden, skriver The Guardian.

I desember døde en ung pakistansk mann da han skulle ta bilde av seg selv foran et tog i fart. Ifølge politiet sto han på togskinnene og rakk ikke flytte seg før toget kom. Faren hevder at sønnen skulle krysse togskinnene, ikke ta selfie.Legg til sol_no på SnapChat

 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.