Annonse

Her er det forbudt å ta selfie

India har innført forbud etter selfie-ulykke med dødelig utfall.16 steder i den indiske byen Mumbai har blitt selfie-frie soner etter en mann druknet da han forsøkte å redde en kvinne som falt ned fra en klippe under en selfie.

Den 18 år gamle kvinnen som falt i den arabiske hav er fortsatt savnet, skriver The Guardian. Mannen var en tilfeldig forbipasserende. Han ble funnet død to dager etter ulykken.

Kan dukke opp flere selfie-frie soner


Flere store turistattraksjoner som Girgaum Chowpatty stranden og Marine Drive omfattes av forbudet. Politiet utelukker ikke at det vil dukke opp flere selfie-frie soner i byen, melder The Guardian.

Den fatale ulykken i Mumbai er langt fra det eneste dødsfallet som skyldes selfier. Ifølge Mashable, var det flere som mistet livet i selfie-ulykker enn i haiangrep i 2015. Mens statistikken viser at det kun var åtte personer som ble drept av hai, har mediene meldt om 12 selfie-ulykker med dødelig utfall.

Falt ned trapp


En japansk turist mistet livet i september i fjor da han skulle ta bilde av seg selv på Taj Mahal i India. Turisten falt ned en trapp, og døde senere av skadene på sykehus, skriver BBC.

Amerikanske etterforskere mistenker at selfie også er delvis skyld når et småfly krasjet i Denver, Colorado. Piloten hadde tatt flere bilder av seg selv og passasjeren like før de krasjet i døden, skriver The Guardian.

I desember døde en ung pakistansk mann da han skulle ta bilde av seg selv foran et tog i fart. Ifølge politiet sto han på togskinnene og rakk ikke flytte seg før toget kom. Faren hevder at sønnen skulle krysse togskinnene, ikke ta selfie.Legg til sol_no på SnapChat