Helgens hete TV-filmer

Det blir et svært gledelig gjensyn med gamle (og nye) klassikere denne helgen.

Er du ikke fornøyd med utvalget? Her finner du en oversikt over alle filmene som sendes de neste fire dagene. Forhåpentlig finner du noe du liker!   Julia Roberts fikk sitt store gjennombrudd i filmen fra 1990 (foto: filmweb.no).

Pretty Woman

Fredag 16. mars klokken 21.30 (TVNorge)

Denne romantiske komedien tåler å bli sett flere ganger - og har du ikke sett den, kan du virkelig glede deg! Edward Lewis (Richard Gere) kjører seg vill i Los Angeles' gater og spør om veien. På klossete vis havner han på hotell med luksusprostituerte Vivian (Julia Roberts) ...     Det faller urovekkende naturlig for Jim Carrey å spille temmelig dum - heldigvis (foto: filmweb.no).

Dum og dummere

Fredag 16. mars klokken 21.30 (TV3)

Gjør deg klar for en ganske uintelligent film - som garantert kommer til å få deg til å le. Lloyd og Harry er to ungkarer med lav IQ. Lloyd jobber som limousinsjåfør, og en dag faller han for en kvinnelig passasjer som glemmer igjen en koffert i bilen. NB! Anna Anka spiller i filmen, og det er et ganske uforglemmelig klipp. Se bare her.  
Heath Ledger og Jake Gyllenhaal spiller i det romantiske dramaet fra 2005 (foto: filmweb.no).

Brokeback Mountain

Lørdag 17. mars klokken 21.00 (TV 2 Filmkanalen)

En prisbelønnet film fra 2005 som tar for seg en svært sterk historie. To unge cowboyer tilbringer en sommer sammen som gjetere på Brokeback-fjellet i Wyoming. Ennis er innesluttet og Jack er åpen, men de trekkes mot hverandre i et vennskap som glir over i et forhold med konsekvenser for resten av livet.     Tom Cruise fikk sitt store gjennombrudd i Top Gun (foto: filmweb.no).

Top Gun

Lørdag 17. mars klokken 00.10 (TV 2)

Tom Cruise ble for alvor kjent for allmennheten i denne actionfilmen fra 1986. Lunkent mottatt av anmeldere og elsket av publikum - Top Gun har blitt en ordentlig filmklassiker.  Pete «Maverick» Mitchell (Tom Cruise) blir tatt opp ved marinens berømte eliteskole for blivende angrepsflyvere -  Top Gun. Her treffer han den kvinnelige instruktøren Charlie, som har en del å lære bort, selv etter undervisningen.     Filmen «Atonement» vant mange priser, blant annet Oscar (foto: filmweb.no).

Om forlatelse

Søndag 18. mars klokken 00.10 (NRK3)

Statskanalen smeller til med en perle av en film denne søndagen. Bakteppet for filmen er England på 1930-tallet, og historien er basert på Ian McEwans prisbelønte roman. Da Cecilias (Keira Knightley) 13-årige søster feiltolker et kjærlighetsmøte, blir følgen en skandale som tvinger det unge paret til å skille lag. Frem med lommetørklet!