Helgens hete TV-filmer

Filmene som gjør det vel verdt å være inne - selv i godværet!

Er du ikke fornøyd med utvalget? Her finner du en oversikt over alle filmene som sendes de neste fire dagene. Forhåpentlig finner du noe du liker! Selveste Jack Nicholson spiller i komedien «Hva angår Schmidt» (foto: Scanpix).

Hva angår Schmidt

Fredag 23. mars klokken 23.20 (TV3)

Warren Schmidt (Jack Nicholson) har nådd flere av livets veiskiller. Han har akkurat gått av med pensjon etter lang og tro tjeneste i forsikringsbransjen, og føler seg fullstendig unyttig. Hans eneste datter er i ferd med å gifte seg med en fyr Warren neppe ville karakterisert som drømmemannen, og om ikke det var nok - etter 42 års ekteskap blir han enkemann når hans kone avgår ved døden. Det høres kanskje ikke så lystig ut, men dette er faktisk en ganske morsom komedie fra 2002.   Tom Cruise er bare én av mange stjerner i «Magnolia» fra 1999 (foto: Filmweb.no).

Magnolia

Lørdag 24. mars klokken 01.25 (TV2)

En døende far, en ung hustru, en mannlig sykepleier, en berømt sønn, en forelsket politimann, et tidligere vidunderbarn, en game-show vert og en misbrukt datter tar alle del i den mosaikken av handlinger som utgjør Magnolia. I filmen får du se mange kjente filmstjerner, blant annet Tom Cruise, Julianne Moore, Alfred Molina og Philip Seymour Hoffman. En film som gjør inntrykk. Sett på opptak og se den på søndag.
Alt begynner med en felles lidenskap for bøker ...

84 Charing Cross Road

Søndag 25. mars klokken 10.50 (NRK2)

Helen Hanff (Bancroft) skriver et brev til en bokhandel i London grunnet sin enorme interesse for litteratur. Hun får svar fra den reserverte engelskmannen Frank Doel (Hopkins) og de begynner fort å brevveksle. I tyve år deler de tanker om livet og sine egne drømmer. Et varmt vennskap er i ferd med å utvikle seg til noe enda mer ... En lavmælt og engasjerende historie som setter følelsene i sving på en subtil og delikat måte.   Gwyneth Paltrow spiller i thrilleren «Seven» (foto: Filmweb.no).

Seven

Søndag 25. mars klokken 21.00 (Max)

90-tallets store snakkis! Etterforsker William Somerset (Morgan Freeman) er en utbrent veteran som lengter etter pensjonisttilværelsen, men først blir han tvunget til å lære opp sin unge og ambisiøse etterfølger, David Mills (Brad Pitt). Denne filmen tar for seg de syv dødssyndene. Ikke for spesielt sarte sjeler - det må sies. Spis først, og la deg fascinere av glimrende historiefortelling og skuespillerkunst. En av de mest kjente scenene fra «American Beauty» (foto: Filmweb.no).

American Beauty

Søndag 25. mars klokken 22.50 (FEM)

For en søndag! Her avløses den ene storfilmen av den andre. American Beauty vant fire velfortjente Oscar-statuetter og var et særdeles friskt pust. Lester Burnhams (Kevin Spacey) kone Carolyn (Annette Bening), hater ham, datteren Jane (Thora Birch), forakter ham og sjefen hans er i ferd med ofre ham til løvene - et typisk forstadsmareritt. Lester bestemmer seg for å gjøre noen forandringer i livet sitt ...