Helgens hete TV-filmer

Stygge damer, heftige vampyrer og sannsynligvis den beste filmen i 2008 er bare noe av det vi anbefaler deg på TV i helgen.

Er du ikke fornøyd med utvalget? Her finner du en oversikt over alle filmene som sendes de neste fire dagene. Forhåpentlig finner du noe du liker! Christina Ricci og Charlize Theron i Monster (foto: Filmweb.no).

Monster

Fredag 30. mars klokken 21.30 (Canal9)

Er du en av dem som nesten blir irritert på Charlize Theron fordi hun er så guddommelig vakker, bør du ta deg tid til å se denne filmen fra 2003. Her er hun nesten ikke til å kjenne igjen - og det samme kan også sies om Christina Ricci. Aileen Wournous (Theron) vokste opp under grusomme omstendigheter med mishandling og seksuelt misbruk. Som 13-åring rømte hun hjemmefra og endte opp som prostituert og narkoman. Theron fikk Oscar for sitt portrett av en kvinnelig massemorder.   «Djevelenes ryggrad» - en real spøkelseshistorie (foto: Filmweb.no)

Djevelens ryggrad

Fredag 30. mars klokken 22.20 (NRK3)

Dette er noe så sjeldent som en spansk grøsser, fra 2001. Ti år gamle Carlos kommer til et barnehjem mot slutten av borgerkrigen i 1939. Han blir uglesett av lederen blant guttene. Gradvis oppdager Carlos de mørke sidene ved menneskene på hjemmet, inkludert ånden «Den som hvisker», som hjemsøker dem. Regien er det Guillermo del Toro som står bak - som ble Oscar-nominert for «Pans labyrint» i 2006. «Slumdog Millionaire» vant åtte Oscar i 2008 - velfortjente, synes vi (foto: Filmweb.no).

Slumdog Millionaire

Lørdag 31. mars klokken 21.30 (TV4)

Har du kun mulighet til å se én film i helgen, er dette førstevalget. Filmen fra regissøren av Trainspotting, Danny Boyle, fikk utrolige 8 Oscar-priser. Blant annet for beste film, regi og manus, de samme prisene fikk den også ved samme års Golden Globe. - En hymne til livet, og en film å feire, skrev magasinet Time, mens VG omtalte den som fantastisk og ga den terningkast seks. Velfortjent!   Twilight er blitt en suksess både i bokformat og på filmlerretet (foto: Filmweb.no).

Twilight

Søndag 1. april klokken 21.00 (FEM)

Dette er den første av i alt fire filmer som er laget basert på bokserien av Stephenie Meyer om Bella og vampyren Edward. Den femte og siste filmen forventes å komme i november i år. Bella Swan (Kristen Stewart) blir forelsket i den mystiske og vakre Edward Cullen (Robert Pattinson). Han kan løpe raskere enn en løve, stoppe en bil i fart med hendene og er ikke blitt eldre siden 1918. Men han har ikke hoggtenner, og han drikker ikke menneskeblod. Edward og hans familie er nemlig unike blant vampyrer i valg av livsstil. Bella er den store kjærligheten, tvillingsjelen, Edward har ventet på i 90 lange år.   Robin Williams karakter er basert på den britiske forskeren Oliver Sacks (foto: Filmweb.no).

Oppvåkningen

Søndag 1. april klokken 00.40 (TV2 Filmkanalen)

Året er 1969 og vi befinner oss i Bronx, på en institusjon for mennesker med alvorlige nevrologiske sykdommer. Robin Williams spiller Dr. Malcolm Sayer, som blir ansatt på institusjonen. Sawyers har ikke så mye praksis å vise til, men er åpen for nye ideer og behandlingsmetoder. Dette leder ham til å forsøke et nytt medikament på pasientene, noe som medfører umiddelbar suksess. Sykehusledelsen er fremdeles skeptiske. Man vet jo ikke hvordan medikamentene vil slå ut på sikt ...