Helgens hete filmtips

Helgen er full av gode filmer. Vi har plukket ut fem stykker som du bør få med deg.

Er du ikke fornøyd med utvalget? Her finner du en oversikt over alle filmene som sendes de neste fire dagene. Forhåpentlig finner du noe du liker!   Patrick Swayze og Demi Moore leverte en minneverdig innsats i den romantiske dramafilmen fra 1990 (foto: filmweb.no)

Ghost

Fredag 2. mars klokken 00.30 (TV 2)

For mange vil kanskje dette være et gledelig gjensyn. Filmen dreier seg om paret Molly og Sam. En dag blir Sam skutt og Mollys verden raser sammen. Sams sjel blir igjen på jorden som et spøkelse (jada!) og Sam oppdager at han kan kommunisere med henne gjennom mediumet Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg). Etter hvert oppdager han at Mollys liv er i fare ... En herlig komedie med et stort budskap (foto: filmweb.no)

Roald Dahls Matilda

Lørdag 3. mars klokken 10.25 (TV3)

Mathilda er ekstremt lærevillig og intelligent, men har et anstrengt forhold til sine ignorante og selvopptatte foreldre. Hevnen er søt når hun oppdager at hun har overnaturlige evner ... Amerikansk komedie fra 1996 med Mara Wilson og Danny DeVito. Basert på Roald Dahls bok. Sjarmerende! Tom Hanks spiller Charlie Wilson - en mann med sans for det gode liv (foto: filmweb.no).

Charlie Wilson's War

Søndag 4. mars klokken 21.25 (NRK3)

Den utrolige historien om kongressmedlemmet Charlie Wilson, kjent som skjørtejeger og playboy. Han var skandaleomsust, med hadde teft og store politiske muskler. Tom Hanks og Julia Roberts spiller hovedrollene i dette tysk-amerikanske dramaet fra 2007. Leonardo DiCaprio og Russell Crowe spiller i thrilleren «Body of Lies» (foto: filmweb.no).

Body of Lies

Søndag 4. mars klokken 00.30 (Max)

Roger Ferris (Leonardo DiCaprio) manøvrer i en verden der hvert feiltrinn kan bety døden. På etterretningstjenestens mest utsatte poster i Midt-Østen er Ferris avhengig av kollegaen Ed Hoffman (Russell Crowe) hjemme i USA. Hoffman skyr ingen midler for å nå sine mål. Dramatikk og spenning står i sentrum for denne glimrende filmen fra 2008.   Kjersti Holmen og Helge Jordal i en av de mest vellykkede filmene i norsk historie (foto: filmweb.no).

Orions Belte

Søndag 4. mars klokken 02.45 (NRK1)

Endelig er det duket for litt norsk action-thriller. Filmen fra 1985 regnes som en av de mest vellykkede norskproduserte filmer på 1980-tallet. Tre norske eventyrere utfører lyssky fraktoppdraget i farvannet rundt Svalbard. På en tokt oppdager de en russisk lyttestasjon. Dermed havner de i et livsfarlig politisk spill. Med Helge Jordal og Hans Ole Sørlie.